Babasının iş yerine bomba yollayan zanlının cezası onandı
ensonhaber.com

Babasına bombalı paket gönderip, babasının elinin kopmasına 2 kişinin de yaralanmasına neden olan Alican Kurdaş’ın 35 yıllık hapis cezası onandı.

SUÇLARI DA AÇIKLANDI

Kurdaş için, "Bomba düzeneği kurarak 3 kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs", "Patlayıcı madde kullanarak genel güvenliği tehlikeye sokmak" ve "Tehlikeli maddeleri bulundurma" suçlarından toplam 35 yıl ceza alması kesinleşti.

"PİŞMANIM"

İlk duruşmada son sözü sorulan Kurdaş, "Her duruşmada gerekli şeyleri söylediğime inanıyorum. Sadece tek istediğim var; babama kendimi affettirmek. Cezaevinde iken bunun imkanı yok. Olay sebebi ile pişmanım, tahliyemi istiyorum." diye konuşmuştu.

"KENDİM YAPTIM"

Ayrıca Kurdaş, "Bu patlayıcıyı kendim yaptım, bir yerden almadım. İsteseydim kilolarca yapabilirdim, biraz daha etkili şekilde bir patlama oluşturabilirdim. Ancak ben 110 gram ile yetindim. Fazla büyük yapmama hiçbir engel yoktu. 110 gram internette örnek olarak aldığım gramaj. İmalatçıları tarafından deneme videoları bulunan patlayıcı gramıdır. Bu yüzden bu gramajı esas aldım. Patlamanın internetteki videolardaki haliyle kalacağını zannediyordum. Bu kadar şiddetli basınç yapması tahminimce kutudan kaynaklanmıştır. Zaten içinde parça tesiri olmadığı aşikar. Ateşleyici fünyeyi de kendim yaptım." diye konuşmuştu.