Bahçeli'den erken yerel seçim kararı için ilk açıklama

Bahçeli'den erken yerel seçim kararı için ilk açıklama

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oylama sonuçlarıyla ilgili olarak, "Kimse MHP üzerinde gölge kurmaya çalışmasın. Biz irademizin arkasındayız. Cumhurbaşkanın takdiri, yeniden Meclis'e gönderirse, 27 Ekim için arkasında durmaya devam edeceğiz. Seçimler 29 Mart'ta yapılırsa biz ona da hazırız." dedi.

Bahçeli, Meclis'teki oylamaya 5 vekilin katılmadığını, bunlardan birisinin tutuklu bulunan MHP milletvekili Engin Alan olduğunu belirtti.

"FİRE BİZDEN DEĞİL"

Bir gazetecinin, ''MHP büyükşehir belediyeleri yasa tasarısına tavır aldığı için son anda bu teklif üzerinde red oyu kullandığı söyleniyor'' sözlerine Bahçeli, ''AK Parti'den ve MHP'den katılmayanların toplamı sekizdir. 8 boşluk AK Parti'den kaynaklanmıştır. Bu da bellidir. Onların da katılmayanları bellidir. Bu sekiz rakamı buradadır. Önümüzdeki günlerde Meclis'e getirilecek olan bazı yasalarla ilişkilendirerek kimse MHP üzerinde gölge kurmaya çalışmasın. Bunu kabul etmemiz mümkün değil'' karşılığını verdi.

YEREL SEÇİMLER REFERANDUM EŞİĞİNDE

Yerel seçimlerin 27 Ekim 2013'te yapılmasını öngeren yasa değişikliği TBMM'de kabul edildi. Değişiklik teklifi 360 oyla referandum eşiğinde kaldı. 367 oyu bulamadığı için Cumhurbaşkanı referanduma götürebilir.