Bahçeli gündemi değerlendirdi
AA

MHP Genel Başkanı Bahçeli, MHP Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 15. Dönem Eğitim ve Öğretim Yılı açılış törenine katıldı.

Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

"TRUMP, TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ'Nİ DAHA İYİ TANIYACAK"

Bahçeli'nin gündeminde, ABD Başkanı Donald Trump'ın mektubu ve Barış Pınarı Harekatı vardı.

Bahçeli, Trump'ın mektubu ile ilgili olarak, "İki ülke ilişkilerine önemli hasar ve zarar vermiştir. Trump, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni daha iyi tanıyacak." dedi.

Bahçeli gündemi değerlendirdi

"KILIÇDAROĞLU, TRUMP'IN DERİN GIRTLAĞI"

Ayrıca Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nu da ağır bir şekilde eleştirerek, "Kılıçdaroğlu, Trump’ın Türkiye’deki derin gırtlağı, emperyalizmin densiz ve defolu tercümanı olduğunu küstah ve köhne ifadelerle ibra etmiştir. CHP, Barış Pınarı Harekatı’na karşı tesis ve temin edilmiş çok aktörlü kara propagandaya resmen payandalık ve kuryelik yapmıştır. Kaldı ki Türk düşmanlarına ikmal sağlamış, terör örgütleriyle dolambaçlı yollardan selamlaşmış, kuytu köşelerden paslaşmıştır. Yaşananlar gerçekten de hazindir, sarsıcıdır, Türk milletine hakarettir. Türkiye’ye karşı oluşturulmuş fitne, nifak ve tezvirat kafilesine gönüllü şekilde iştirak eden CHP’nin, yine Barış Pınarı Harekatı’nı karalayan terör sevici HDP’nin; amalı, fakatlı, kuşkulu cümlelerle eften püften destek veren İP’in maskeleri tümüyle düşmüştür." dedi.

Devlet Bahçeli'den konuşma eleştirisi VİDEO

"MEKTUP İADE EDİLMELİ"

Bahçeli Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mektubu iade etmesi gerektiğini belirterek, "Ne yapsın Sayın Cumhurbaşkanı, hatıra olarak saklayıp müzeye mi koyacak? ABD'ye iade etmesi en doğru yoldur." ifadelerini kullandı.

Barış Pınarı Harekatı ile ilgili olarak ise Bahçeli, "17 Ekim'de ABD’yle yapılan 13 maddelik uzlaşma, 22 Ekim'de Rusya’yla sağlanan anlaşma stratejik bir başarı, milli bir uyanışın müjdesidir. Türkiye’nin Batı'yla ilişkilerini ahlaken sorgulayacağı, geleneksel ittifak ilişkilerini gözden geçireceği bir süreç de son harekatla birlikte hız kazanmıştır. Sayın Erdoğan, doğu ve batı bloklarında Türkiye'nin milli çıkarlarını koruyacak bir dik duruş ortaya koydu. Tarihin önemli bir dönemidir bu." dedi.

Bahçeli gündemi değerlendirdi

Bahçeli gündemi değerlendirdi

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)