Bakan açıkladı: Bursa bombacısı PKK'lı
ensonhaber.com

Bakan açıkladı: Bursa bombacısı PKK'lı

Bakan Ala, geçtiğimiz hafta Bursa'da meydana gelen terör saldırısını düzenleyen teröristin PKK terör örgütü üyesi olduğunu söyledi.

Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ala, Bursa'daki saldırıyı düzenleyen saldırganın Iğdır Aralık nüfusuna kayıtlı 1992 doğumlu Eser Çali olduğunu açıkladı.

Olayla ilgili olarak 6 kişinin tutuklandığını söyleyen Ala, soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Bakan açıkladı: Bursa bombacısı PKK'lı VİDEO

180 BİN KİŞİ 1 MAYIS'I KUTLADI

Ala, 1 Mayıs kutlamaları kapsamında 180 bin kişinin İşçi Bayramı'nı kutladığını, bununla birlikte 140 etkinliğin ve 200 bin güvenlik görevlisinin yer aldığını bildirdi.

SALDIRIYLA İLGİLİ 6 KİŞİ TUTUKLANDI

Teröristin iki ayrı kimlik kullandığı bilgisinin daha önce açıklandığını, titiz bir çalışmayla kişinin kimliğinin adli tıp sonucuyla da tespit edildiğini belirten Ala, "Bütün çalışmalar tamamlandı. Şu an konuyla ilgili 6 kişi tutukludur, yine gözaltılar ve tutuklamalar olabilir" ifadesini kullandı.

GAZİANTEP SALDIRGANI IŞİD ÜYESİ

Bakan Ala, Gaziantep’deki terör saldırısıyla ilgili soruşturmanın da devam ettiğini, 40'ın üzerinde kişinin gözaltına alındığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Kısa zamanda bu menfur saldırıları gerçekleştiren kişilerin kimlikleri ve örgütleriyle ilgili çalışmalar önemli bir aşamaya gelmiştir. Biri sonuçlandırılmış, öbürü devam ediyor. DAEŞ terör örgütüne bağlı bu menfur saldırıyı gerçekleştiren kişi. Onun kimliği de tespit edilmiştir. Bağlantılı kişiler gözaltına alınmıştır" dedi.