Bakan Akar terörle mücadeledeki başarıları anlattı
ensonhaber.com

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde TSK'nın komuta kademesi ile yılın son gecesinde, Süleyman Şah Türbesi ile Kilis'teki Müşterek Özel Görev Kuvvet Komutanlığı'nda denetleme ve incelemelerde bulundu. Akar'ın telefonla görüştüğü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Nasıl ki Cerablus'ta, Afrin'de bir tarih yazdınız, bundan sonraki süreçte de inşallah bu süreç aynı kararlılıkla devam edecektir." dedi.

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ'NDE DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile yılın son gecesinde, askeri uçakla ilk olarak Gaziantep'e gitti. Havalimanında Vali Davut Gül, 2. Ordu Komutan vekili Korgeneral Sinan Yayla ve öteki ilgililer tarafından karşılanan Bakan Akar ve beraberindekiler, buradan askeri helikopterlerle sınır hattına, oradan araçlarla Türkiye sınırındaki Suriye'nin Eşme Köyü'ne nakledilen Süleyman Şah Türbesi'ne geçti.

Bakan Akar terörle mücadeledeki başarıları anlattı

"2 BİN 398 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

Ülke ve milletin güvenliğinin sağlanması, egemenlik ve bağımsızlığın korunmasının önemine değinen Akar, şunları söyledi: "Küçük çaplı operasyonlar hariç, çünkü günde binlerce operasyon yapıyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, fakat asıl taburlarla, tugaylarla yaptığımız operasyonlar var. Geçen sene yaptığımız toplam operasyon sayısı 147. Bu gerçekten büyük çaplı, yüzlerce Silahlı Kuvvetler mensubunun katılımıyla, hava kuvvetlerimizle, kara ateş destek vasıtalarıyla çok önemli faaliyetler yapıldı, 147 operasyonla. Bu operasyonlar sırasında yine büyük bir başarıyla 2 bin 398 terörist etkisiz hale getirildi. 2 bin 398 terörist, 147 operasyonda etkisiz hale getirildi.

Bakan Akar terörle mücadeledeki başarıları anlattı

922 HEDEF İMHA EDİLDİ

Gerçekten bu da bizler için büyük bir gurur kaynağı, başarı oldu. Hainler içimizden temizlendikçe güçlenen silahlı kuvvetlerimize eş olarak hava kuvvetlerimiz de büyük bir fedakarlık ve kahramanlık örneği göstermek suretiyle yaptıkları faaliyetlerde 922 hedefi, bunlar teröristlerin sığınak, barınak, mühimmat deposu, sözde karargahları, muhabere merkezleri, gizlendikleri inleri, mağaraları dahil, çok etkili bir şekilde hava kuvvetlerimiz tarafından büyük bir başarıyla vuruldu."

Bakan Akar terörle mücadeledeki başarıları anlattı

Bakan Akar terörle mücadeledeki başarıları anlattı