Bakan Akdağ'dan Kılıçdaroğlu'na: Milletten korkuyor

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, NTV canlı yayınına konuk oldu. 16 Nisan'da yapılacak referanduma ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Akdağ, mevcut sistemin freninin olmadığını belirtti.

KILIÇDAROĞLU MİLLETTEN KORKUYOR

CHP Geneş Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına tepki gösteren Bakan Recep Akdağ "Kararı millet verecek, Kılıçdaroğlu milletten korkuyor. Mevcut sistemin freni yok, hükümetler kuruldu, yıkıldı." şeklinde konuştu.

Bakan Akdağ'dan Kılıçdaroğlu'na: Milletten korkuyor

ERKEN SEÇİM OLMAYACAK

Seçimden evet çıkması durumunda erken seçim olacağı iddialarına da değinen Sağlık Bakanı, erken seçimin gündemde olmadığını belirtti.

AVRUPA REFERANDUM SONUÇLARINI ETKİLEMEK İSTİYOR

Bazı Avrupa ülkelerinin referandum sonuçlarını etkilemek istediğini ve hayır çıkması için çalıştığını savunan Akdağ, şunları kaydetti: "Miting yaptırmıyorlar, kapalı salon toplantısı yaptırmıyorlar. Bence şunu yapmaya çalışıyorlar, yurtdışında ciddi bir oy potansiyeli var. Katılımı düşürmeye çalışarak referanduma müdahil olmaya çalışıyorlar. Bu Avrupa'nın bir insanlık mirasını reddetmeye çalışmasıdır. Avrupa'daki bazı ülkeler çok uzun zamandan beri PKK'yı koruyor. En son olarak FETÖ'ye de sahip çıktılar. 16 Nisan bir milat olacak. Evet çıktıktan sonra bu ülkeler Türkiye ile ilişkileri düzeltmeye çalışacak. Avrupa bu insanlık medeniyetini kendi insanlarına uygulama konusunda çok hassas ama başka ülkelere uygulama konusunda sınıfta kalıyor. Avrupa bu utancı tarih boyunca yaşayacak. Bunun için özür dileyecekler. Cumhurbaşkanı Nazi benzetmesini yapınca utanıyorlar, aynı şekilde yine utanacaklar."