Bakan Çavuşoğlu: Benim bakanlığıma da sızmış bu hainler

C

GÖREVDEN ALINMALARIN YAŞANMADIĞI TEK BAKANLIK

Sağlık'tan Milli Eğitime, İçişleri'nden Başbakanlık'a ve TSK'ya kadar birçok bakanlık ve kurumda Fethullahçı teröristlere yönelik geniş çaplı operasyon yapılırken Dışişleri Bakanlığı'nda herhangi bir görevden alma, açığa alma gibi uygulamaya gidilmedi.

Dışişleri, darbe girişiminin öncesi de dahil olmak üzere 17 Aralık'tan sonra da FETÖ'cülerin en yoğun şekilde sızdıkları bakanlık olarak biliniyor. Ancak buna rağmen son birkaç yıldır Dışişleri Bakanlığı'nda FETÖ'cülere yönelik bir operasyon haberi dahi çıkmış değil.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Konya'da Mevlana Meydanı'nda düzenlenen demokrasi nöbetindeki halka seslendi. Çavuşoğlu burada yaptığı konuşmada, "Darbe girişiminde bulunan Fetullahçı terör örgütünün PKK, DHKP-C ve IŞİD'den farkı yok" dedi.

Bakan Çavuşoğlu: Benim bakanlığıma da sızmış bu hainler VİDEO

Bakan Çavuşoğlu: Benim bakanlığıma da sızmış bu hainler

"BENİM BAKANLIĞIMI DA SIZMIŞLAR"

Çavuşoğlu, Fetullahçı terör örgütünün kendi bakanlığına da sızdığını ifade ederek, şöyle konuştu: "Benim bakanlığıma da sızmış bu hainler. Hem de soruları çalınarak, ya da sorular verilerek girmiş. Kapasitesi yol. Dil bilgisi yok ve değişik kurumlardan özellikle stratejik noktalara getirilerek bizim bakanlığı da yerleştirmişler. Şimdi bunların çalışmalarını yapıyoruz. Bakanlığımı da bu hainlerden temizleyeceğiz. Tüm kurumlarımızı bu hainlerden temizleyeceğiz. Yarın sabah arkadaşlarımızla birlikte gerekli işlemleri yapacağız. Adımlarımızı da atacağız. Çünkü bu hainler içerde olduğu sürece bize huzur olmaz."

Bakan Çavuşoğlu: Benim bakanlığıma da sızmış bu hainler