Bakan Çavuşoğlu golf oynadı İZLE

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, AYMOR Grup'un MEBUSKENT Konut ve Yaşam Kompleksinin lansman ve satış ofisi açılış günü etkinliklerine katıldı. Çavuşoğlu, açılışın ardından golf sahasının temel atma törenini gerçekleştirdi ve gazeteciler ile birlikte golf oynadı.

Bakan Çavuşoğlu golf oynadı İZLE

Bakan Çavuşoğlu golf oynadı İZLE

''HER TÜRLÜ SPORA YATKINIZ BİZ''

3 yılı aşkın bir süreden beri golf sporu ile uğraştığını kaydeden Bakan Çavuşoğlu, “Türk milleti zekidir, çalışkandır, çeviktir. O yüzden her türlü spora yatkınız biz. Yeter ki disiplin olsun. Eskiden spor disiplinimiz zayıftı ama son zamanlarda futbol da Fatih Terim ile beraber yine diğer spor dallarında da disiplin de ön plana çıkmaya başladı. Golf de disiplin isteyen bir spor. Arka arkaya 2 vuruşu yapmanız bile mümkün değil. Bu profesyoneller için de geçerlidir. Çok çalışılması gereken bir spordur. Günde 8 saat çalışıyorlar. Ama biz yetenekliyiz yapamayacağımız bir spor yok. Türkiye'de yeni bir spor. Türkiye'ye yeni sporlar girdi ve kısa sürede de o yeni spor dallarında da başarılar gelmeye başladı” diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu golf oynadı İZLE

GOLF NASIL BİR SPOR ?

Golfün rahatlatıcı ve stresi azaltıcı bir spor olduğunu da sözlerine ekleyen Çavuşoğlu, şöyle devam etti: “Doğa içinde yapıyorsunuz. Telefon yasak. Yürüyerek yapıyorsunuz. Kötü vuruyorsunuz sinirleniyorsunuz, iyi vuruyorsunuz mutlu oluyorsunuz. Herkesin her yaşta oynayabileceği bir spordur. Her mesafenin bir sopası vardır. 80 yaşındaki kişide genç bir arkadaşınızın mesafesine ulaşabilir. 3 seneden fazla bir süredir golf oynuyorum. Türkiye'nin de golf sahalarını arttırmak için çabalıyoruz. Sayın Başbakanımız çok destek veriyor. Golf turizminden elde ettiğimiz geliri arttırmamız gerekir ki 2023 hedeflerine ulaşalım. Yani 50 milyon turist 50 milyar gelir. Şuan da turist sayısı bakımından rakama hızlı ilerliyoruz ama bir turistten elde ettiğimiz gelir bin doların altındadır. Açığı da kapatacak olan golf gibi değişik spor dalları için gelen turistlerdir.”

Bakan Çavuşoğlu golf oynadı İZLE