Bakan Gül'den idam cezası açıklaması
AA

Adalet Bakanı Gül, idam cezası tartışmalarıyla ilgili basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Adalet Bakanı Gül, bazı infaz hükümlerinin kamu yararına çalışma kapsamında yerine getirildiğini hatırlattı.

"KADINA YÖNELİK ŞİDDET, CİNAYET, VAHŞİ EYLEMLER İNSANLIK DIŞIDIR"

Bir gazetecinin Emine Bulut cinayetinin ardından idam tartışmalarının gündeme geldiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya dönüşü yaptığı açıklamaları hatırlatması üzerine Gül, kadına yönelik şiddetin, cinayetin, vahşi eylemlerin insanlık dışı olduğunu, bu eylemleri telin ettiklerini belirtti. Bu tür görüntüleri, hadiseleri, görmenin, yaşamanın, insanlıktan utanılan bir tablo olduğunu vurgulayan Bakan Gül, idarenin ve yargı mercilerinin, kanunlardaki düzenlemeleri, kişinin hak ettiği cezayı alması için kullandığına işaret etti.

"PARLAMENTONUN VERECEĞİ BİR KARARDIR"

Adaletin, hak ettiğine hak ettiğini vermek olduğuna dikkati çeken Gül, bu tür eylemleri yapanların da gereken cezayı bulmasının herkesin beklediği durum olduğunu dile getirdi. Bakan Gül, "İdam konusunda, bu tür fiillere karşı kamuoyunda, toplumda uzun zamandır bir beklenti, talep dillendirilmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu konudaki tutumu açıktır, 'Meclis bir irade ortaya koyarsa ben onaylarım' şeklinde olmuştur. Bu konu, parlamentonun vereceği bir karardır, anayasa değişikliği gereken bir konudur. Parlamento bu konuda bir düzenleme yaparsa Sayın Cumhurbaşkanımız da o tutumunu bir kez daha söylemiştir. Umarız, bu tür fiillere karşı hak edilen cezalar, gecikmesizin verilir. Bu tür tabloları, acı hadiseleri umarız yaşamayız. Bu konuda el birliğiyle ne gerekiyorsa kanun, uygulama, idari tedbirler, hepimize düşen sorumluluğu yerine getirmek hepimizin görevidir." değerlendirmesinde bulundu. "

"MEVZUAT ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ GEREKTİREN KONU"

"Bu konuda bakanlığın bir çalışması var mı?" sorusuna Gül, "Bu konu, Meclis grubumuzun yapacağı çalışmadır. Çünkü mevzuat, anayasa değişikliği gerektiren konu olacağı için Meclisin takdirinde, gündeminde olan konudur." yanıtını verdi.

Bakan Gül'den idam cezası açıklaması

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)