Bakan Işık: Öyle silahlar ürettik ki PKK düşünsün

Bakan Işık

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, partisinin il başkanlığınca Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen, İl Danışma Meclisi'nde, açıklamalarda bulundu. Bakan Işık, Türkiye'nin çok kritik bir süreçten geçtiğini söyledi.

Işık, Çözüm Süreci'nde, "Biz öldürerek değil yaşatarak bu Türkiye'nin en önemli kronik problemini çözelim" yönünde yol izlendiğini, bu yolda çok sabırlı hareket edildiğini ancak bu durumun "AK Parti'nin teröre tavizi" olarak sunulduğunu belirtti.

"ELDE SİLAH AĞIZDA DEMOKRASİ BİR ARADA OLMAZ"

Bakan Işık şöyle devam etti: "Siyaset mi yapmak istiyorsun gel meydana. Ama şunu HDP ve onun uzantıları göremediler. Elde silah, ağızda demokrasi bir arada olmaz. Silahla demokrasi yan yana yürümez. 'Bunu biz yaparız' dediler. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin büyüklüğünü ve sabrını bunlar zaaf olarak algıladılar. Ama nasıl bir cevap aldıklarını ve almaya devam ettiklerini sizler görüyorsunuz. Bu noktada gösterdiğimiz sabır zaaf değildir. Tüm imkanların tüketilmesi sürecidir.

"TEK DERTLERİ ERDOĞAN DÜŞMANLIĞI"

Bugün geldiğimiz noktada dünyadan da Türkiye'nin terörle mücadelesine çok büyük destek geliyor. Artık dünyada 'Türkiye yanlış yapıyor' diyen yok. Bazı içerideki ve dışarıdaki kalemlerin özellikle Kandil gönüllüsü yazar çizer ve yorumcuların yorumlarına çok itibar etmeyin. Onların tek derdi var; Tayyip Erdoğan düşmanlığı. Onlar 'ne yaparız da hangi olayı Tayyip Erdoğan'a fatura ederiz' onun derdindeler. Ama her insanın bir insaf sınırı olur değil mi? Türkiye'de 'siyasi hayatıma mal olsa bile ben bu kardeş kavgasını bitireceğim' diyerek Çözüm Süreci'ni başlatan lider kim; Recep Tayyip Erdoğan . Bu noktada hiç kimsenin cesaret edemediği adımları atan kim; Recep Tayyip Erdoğan. Şimdi Cumhurbaşkanımız Çözüm Süreci'ni bitirmekle, baltalamakla suçlanıyor. Çözüm Süreci'ni baltalamanın tek sorumlusu PKK ve onun siyasi uzantısı HDP'dir."

"ÖYLE SİLAHLAR ÜRETTİK Kİ PKK DÜŞÜNSÜN"

Işık, Türkiye'nin 12, 20, 30 sene önceki Türkiye olmadığını, terörle mücadele ederken silahını kullanmak için başka ülkelerden icazet almadığını kaydetti.

Türkiye'nin şu anda kendi insansız hava araçlarıyla PKK hedeflerini belirleyip, kendi akıllı bombaları ve mühimmatıyla bu hedefleri vurduğunu anlatan Işık, "Biz barıştan yana olduk hiç savaştan yana olmadık. Bugün artık öyle silahlar ürettik ki PKK düşünsün. Türkiye Cumhuriyeti'ne kafa tutmanın bedelinin ne olduğunu bir kaç gündür çok iyi anladılar, bundan sonra da inanıyorum ki anlayacaklar. Anlayana kadar bu devam edecek" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Işık: PKK'yı artık akıllı bombalarımız vuruyor VİDEO