Bakan Kurum: Salda Gölü'nü Millet Bahçesi yapacağız
ensonhaber.com

Çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Burdur'a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Türkiye'nin Maldivleri" olarak nitelendirilen Salda Gölü'nde inceleme yaptı.

ÇÖPLER HER GÜN DÜZENLİ TOPLANACAK

Yetkililerden bilgi alan Kurum, göl etrafında biriken çöplerin toplanması konusundaki sorunu kendisine ileten görevliye, çöplerin her gün düzenli toplanması konusunda gerekli desteğin verileceğini söyledi.

Bakan Kurum: Salda Gölü'nü Millet Bahçesi yapacağız

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Kurum, 2023 hedefleri doğrultusunda şu an itibarıyla korunan 78 bin kilometrekarelik özel çevre koruma bölgesi olduğunu, 2023 yılında bu bölgeyi iki kat artırarak 133 bin kilometrekareye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Bu yıl sadece Salda Gölü'ne 500 bine yakın ziyaretçi geldiğini belirten Kurum, alanın özel çevre koruma bölgesi ilan edilmesinin ve göldeki düzenlemelerin, bölgenin istihdamını artıracağını dile getirdi.

Bakan Kurum: Salda Gölü'nü Millet Bahçesi yapacağız

Gölün, 185 metre derinliğiyle Türkiye'nin sayılı göllerinden olduğunu anlatan Bakan Kurum, çevrenin sadece yaz aylarında değil, kış aylarında da kayak turizmi ile bir doğa harikası olduğunu ifade etti.