Bakan Müezzinoğlu'ndan Berkin Elvan açıklaması

Bakan Müezzinoğlu'ndan Berkin Elvan açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Esenler İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği kahvaltıya katıldı. Bakan Müezzinoğlu'na AK Parti milletvekilleri ve teşkilat üyeleri de eşlik etti.

''KEŞKE YAŞATABİLSEYDİK''

Kahvaltıdan sonra bir konuşma yapan Bakan Müezzinoğlu'nun gündeminde son günlerde yaşanan olaylar vardı. Bakan Müezzinoğlu, “Berkin evladımızı o olaylarda yaralandığı için kaybettik. 269 gün tedavisini yapmamıza rağmen kaybettik. Keşke yaşatabilseydik. Ama olmadı Allah rahmet eylesin. Rabbim onun ailesine sabır versin” dedi.

OY KULLANMAK İSTEYEN HASTALARA YARDIM

Sağlık Bakanlığı olarak evde sağlık hizmeti verdikleri 380 bin yatalak hasta olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, “Bu hastalara hemşire haftalık olarak gidiyor. 15 günde bir hekim gidiyor. Ve bunların evinde bakımı ve tedavileri yapılıyor. Bunlar bu ülkenin vatandaşı bunların da oy kullanma hakkı var. Arkadaşlara talimat verdim. Bu hastalar arasında oy vermek isteyenlere gerekli yardımı sağlayacaklar ve oy kullanmaya götürecekler” dedi.

''SANDILAR Kİ DİŞ GEÇİRECEKLERİ BİR AK PARTİ VAR''

Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını belirten Müezzinoğlu, ‘‘Biz 12 Eylül'de milletin üzerinden silindir gibi geçtik bunlarda kim oluyor. Gene başarırız diyorlar. 28 Şubat'ta cambaza bak cambaza direk bu milleti istediğimiz gibi hortumladık yine yaparız diyenler yeni yeni tuzaklar tezgahlar yapıyor. Ayışığı, Sarıkız, Balyoz, Cumhuriyet yürüyüşleri, Danıştay hadiseleri, en son cumhurbaşkanlığı seçimleri. Sandılar ki geçmişte yaptıklarını yine yapacaklar. Sandılar ki diş geçirecekleri bir ak parti var. Ama yağma yok artık millet var'' dedi.

"OYUNLAR BAŞLADI"

“Ülkenin istikrarını ve siyasi istikrarı bozamayanlar çeşitli oyunlar oynamaya başladı” diyen Bakan Müezzinoğlu, “Siyasi istikrar bozulmayınca ekonomik istikrar da bozulmadı. Ekonomik istikrar bozulmayınca AK Parti hastaneler, yollar, köprüler, havaalanları yapıyor. 2023 için hedefler koyuyor. Dünya ile yarışıyor. Bundan Almanya, Fransa, İngiltere, İsrail rahatsız, peki Kılıçdaroğlu sen neden rahatsızsın. Ne zaman milletten yana olacaksınız'' şeklinde konuştu.

''YORGUNLUĞUMUZU YÜZDELERİ GÖRÜNCE ATACAĞIZ''

Bakan Müezzinoğlu, yerel seçimler için önümüzde 17 gün kaldığını da belirterek, “Çocuklarımızın ve bu ülkenin geleceği adına bu milletin o büyük hedefleri adına 17 gün gece gündüz demeden hep birlikte koşacağız. Çalmadık kapı bırakmayacağız. Yorgunluğumuzu çaldığımız bir fazla kapıda, sıktığımız bir fazla elde atacağız. Yorgunluğumuzu inşallah Esenlerde yüzde 75'i görünce atacağız. İstanbul'da yüzde 55'i, Türkiye'de yüzde 50'yi görünce atacağız. Bunun için çok çalışmalıyız” şeklinde konuştu.

"BAŞARAMADILAR ÇÜNKÜ..."

Hiçbir tuzağa düşmeyeceklerini belirten Bakan Mehmet Müezzinoğlu, “Ülkenin istikrarını bozmak için gayret sarf ettiler. Ama başaramadılar. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan var, Millet var, AK Parti var. 8 insanımızı kaybettik. Dün de Berkin evladımızı o olaylarda yaralandığı için kaybettik. 269 gün tedavisini yapmamıza rağmen kaybettik. Keşke yaşatabilseydik. Ama olmadı Allah rahmet eylesin. Rabbim onun ailesine sabır versin. 80'li yılları biz yaşadık. Bu ülkenin 6-7 bin gencini birbirlerine düşürerek öldürdüler. Bugün köşelerinde olaylara çanak tutanlar. O gün de yine milleti çatıştırmak için çanak tuttular. Ve bugün yine aynı tezgahın peşinden koşuyorlar. Ama buna asla müsaade etmeyeceğiz. Yakın yıkın diyenlerdir bu vatandaşların ölümüne sebep olanlar. Demokrasi ise buyurun sandık. Hak ve hukuksa buyurun eylem yapın. Ama işgal etmek, yakmak, yıkmak demokrasinin neresindedir” dedi.