Bakan Müezzinoğlu'nun EXPO 2020 konuşması

Bakan Müezzinoğlu'nun EXPO 2020 konuşması

EXPO seçimi öncesi sunumlar sırasında kürsüye çıkan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, şunları söyledi.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU'NUN EXPO 2020 KONUŞMASI

EXPO 2020 yolundaki uzun yolculuğun sonuna geldiğimiz bugün, sizlere sadece 75 milyon nüfuslu bir ülkenin Sağlık Bakanı olarak değil, Türk halkının, İzmir insanının sesi olarak hitap etmek istiyorum. Biz, EXPO 2020 İzmir'in olağanüstü verimli bir EXPO'ya dönüşmesi için, gayretli ve kararlı bir şekilde çalışmaktayız. Çünkü biliyorum ki, Daha İyi Bir Dünya İçin Yeni Yollar / Herkes İçin Sağlık temasında yapılacak her ilerleme, dünyadaki herkesi ve dolayısıyla BIE'yi ilgilendiriyor.

TÜRKİYE OLARAK EXPO 2020'YE HAZIRIZ

İzmir entegre sağlık projesindeki kalıcı tesisler, İzmir'in birçok sağlık dalında dünya çapında konumlanmasını sağlayacak, bilimsel ilerlemelere, toplantılara ve konferanslara ev sahipliği yapmasına olanak tanıyacaktır. Biz Türkiye olarak EXPO 2020'ye hazırız. EXPO için ev sahibi kent olmak büyük bir onur. Ve bu onur, büyük bir sorumluluğu da beraberinde getiriyor.

AMAÇ: SAĞLIKLA İLGİLİ KALICI ETKİ BIRAKMAK

Türkiye olarak bizler, bu sorumluluğu üstlenmeye hazırız. EXPO 2020 İzmir'in vizyonu ve amacı, dünyanın dört bir yanında sağlıkla ilgili kalıcı etkiler bırakmaktır. Bugünkü seçiminiz, benzer dört teklif ve dört kent arasından birini seçmek değildir. Bugün vereceğiniz karar, hangi şehrin BIE'nin misyonuna ve EXPO vizyonuna en uygun şehir olacağına ilişkin olacaktır. Herkes İçin Sağlık teması ile bütün dünyanın, hakkaniyetli ve ulaşılabilir sağlık hizmeti alması gerekliliğini bir kez daha vurgulamak istiyorum.Türkiye olarak, bütün insanlığın sağlıklı bir geleceğe ulaşması umuduyla İzmir'in teklifini saygıyla sizlere sunuyoruz.