Bakan Yıldırım'dan THY açıklaması

Bakan Yıldırım'dan THY açıklaması

THY'deki grevle ilgili Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan açıklama geldi. Yıldırım, 'Eylemin bir an önce sona ermesini bekliyoruz. Vatandaş mağdur olursa çözüm için adım atarız. Şu anda 104 sefer yapılamıyor' dedi..

NEDEN GREV KARARI ALDILAR

Türk Hava Yolları çalışanlarınında üyesi olduğu Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş), AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün TBMM Başkanlığı'na sunduğu havacılık sektöründe grev ve lokavt yapılmamasını öngören kanun teklifinin Meclis'te gündeme alınacağından ötürü grev kararı almıştı.

HAVALİMANINDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

KABİN MEMURLARI EYLEMDE

Türk Hava Yolları'nda görevli çok sayıda kabin memuru Atatürk Havalimanı'nda eylem yapıyor. Havacılık iş koluna grev yasağı getiren kanun teklifinin bugün TBMM'nin gündemine geleceği haberi üzerine Türk Hava Yolları'nda (THY) görevli çok sayıda kabin memuru Atatürk Havalimanı'nda eylem yapıyor. Mecliste oylanacak olan ve havacılık personeline grev yasağı getirilecek olan yasa teklifi çıkmadan önce Hava-İş Sendikası üyeleri, Atatürk Havalimanı'nda eylem yapıyor. Uçuş ekibinin havalimanında giriş çıkış yaptığı kapının önünde bekleyen hostes ve diğer çalışanlar buradan eyleme katılmayan diğer hostes ve pilotları alkış ve ıslıklarla protesto ediyor. Eylem devam ederken, grubun konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

ATATÜRK HAVALİMANI ÇALIŞANLARI İŞ BIRAKTI

Havacılık personeline grev yasağı getiren yasa teklifini protesto eden Hava-İş Sendikası üyelerinin sabah saatlerinde başlattıkları iş bırakma ve iş yavaşlatma eylemi sürüyor. Atatürk Havalimanı'nda uçuş ekibinin giriş çıkış yaptığı kapının önünde toplanan hostesler, kabin memurları ve diğer çalışanlar, alkış ve ıslıklarla eylem yapıyor. Atatürk Havalimanı geliş katında bir basın açıklaması yapan Hava-İş Sendikası Teşkilatlanma Sekreteri Kaya Sayın, 'Ülkemiz tarih boyunca havacılık hizmetlerinde hiçbir şekilde grev yasağı olmamış, bu sektörde dünyanın en geri ülkelerinde bile grev yasağı bulunmamaktadır. Ancak TBMM'ye verilen içinde korsan taksiler, itfaiye erlerinin özlük hakları bulunan Torba Yasa teklifinin içine evrensel, Anayasal en temel demokratik işçi hakkı olan grev hakkını yasaklayan bir madde ilave edilmiştir' diye konuştu.

SENDİKADAN AÇIKLAMA

Hava-İş Sendikası olarak TBMM ve milletvekillerine seslenen Teşkilatlanma Sekreteri Kaya Sayın, 'Hava İş ve üyeleri yaşa dışı hiçbir eylem veya işlem içinde değildir. Hukuk zemininden ayrılan biz değiliz mağdur edilen biziz. İnanıyoruz TBMM de sağduyulu milletvekillerimiz bugün bu hakkımızın ortadan kaldırılmasının adaletsizliği ve hakkaniyetsizliğini anlayacak bizleri mutlu edecektir' şeklinde konuştu.