Bakan Yıldırım'ın EXPO 2020 konuşması

Bakan Yıldırım'ın EXPO 2020 konuşması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'in EXPO 2020 adaylığına ilişkin, 'Umuyoruz layık olan kazanır, layık olan şehir de İzmir. Bunu da konuştuğumuz herkes İzmir'in hakkını teslim ediyor' dedi.

BİNALİ YILDIRIM'IN EXPO 2020 KONUŞMASI

Yıldırım, İzmir'in ikinci kez aday olduğu dünyanın en önemli organizasyonlarından EXPO'nun 2020 yılında hangi şehirde düzenleneceğinin belirleneceği OECD binasında devam eden Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Kurulu sırasında yaptığı açıklamada, heyecanlı olduklarını ifade ederek, 1,5 yıl süreyle aktif olarak gerek cumhurbaşkanı gerek hükümet gerek bakanlıklar ve yerel idarelerin çok büyük bir katkı sağladığını, herkesin üzerine düşen görevi yaptığını bundan sonra sonucun bekleneceğini söyledi.

EN UYGUN ŞEHİR İZMİR

Sadece bize kıyak yapılsın anlamında değil. Adaylara baktığımız zaman tarihi geçmişi, kültürel zenginliği, hoşgörüsü, ticareti, sanayisi, tarımı, iklimi dolayısıyla bu organizasyonu gerçekleştirmeye en uygun şehrin İzmir olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

UMUYORUZ LAYIK OLAN KAZANIR

BIE organizasyonu 150 yıllık bir organizasyon. Bunun saygınlığını korumak da bu organizasyonun üyelerine düşer. Birtakım vaatler ve sözlerle ülkelerin kararlarını değiştireceği kanaatinde değiliz. Bu söylentilere itibar etmiyoruz. Umuyoruz layık olan kazanır, layık olan şehir de İzmir. Bunu da konuştuğumuz herkes İzmir'in hakkını teslim ediyor.