Bakan'dan protestocu gence büyük jest

Bakan'dan protestocu gence büyük jest

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, katıldığı panelde konuşma yaparken kendisini protesto eden kişiyi kürsüye çağırarak söyleyeceklerini özgürce söylemesini istedi.

NEDEN PROTESTO YAPTI

Bakan Yıldız, Gazi Üniversitesi'nde 'Nükleer Enerjinin Geleceği ve Hukuki Sorumluluk Paneli'ne katıldı. Yıldız kürsüde konuşma yaparken, dinleyiciler arasında yer alan Nesimi Yiğit Eryılmaz isimli öğrenci ayağa kalkarak bağırmaya başladı. Yıldız'ın korumaları öğrenciye hemen müdahale ederek dışarı çıkartmak istedi. Bakan Yıldız, korumalarını uyararak protestocu öğrenciyi bırakmalarını istedi ve Eryılmaz'ı kürsüye çağırdı. Yılmaz, protestocu öğrenciden, söyleyeceklerini özgürce kürsüden söylemesi istedi. Öğrenci, protestoyu tutuklu bulunan gazeteciler için yaptığını ifade etti.

İşte ayakta alkışlanan o anlar

Fotoğraflar için tıklayın

GAZETECİLER ÖĞRENCİLER HAPİSTE

Yıldız'ın derdini anlatmasını istediği öğrenci, hükümetin politikalarını doğru bulmadığını belirterek, ''Demokratik hakkımı kullanmama izin verdiğiniz için teşekkür ederim ama söyledikleriniz yanlış. Siz 17-18 saat çalışma öneriyorsunuz. Kimse sizin ameleniz değil. Dün sıfır sorun diyordunuz bugün Suriye ile düşman olduk. Bunun dışında gazeteciler, öğrenciler hapiste'' dedi.

ÖĞRENCİYİ BAKANLIĞA DAVET ETTİ

Bunun üzerine Bakan Yıldız, öğrenciye söylediklerinin doğru olmadığını, Suriye ile ilişkilerin geldiği noktanın zaafiyet olarak algılanmaması gerektiği karşılığını verdi. Konferans salonunda bir süre sohbet eden Bakan Yıldız ile protestocu öğrenci çıkışa kadar beraber yürüdü. Yıldız kendisini protesto eden öğrenciyle el sıkışarak, öğrenciyi bakanlığa davet etti. Bunun üzerine protestocu öğrenci ''Belki bir gün olabilir'' yanıtını verdi.