Barcelonalı Ansu Fati tarih yazdı
ensonhaber.com

Barcelona'nın genç yıldız adayı Ansu Fati, Valencia mücadelesinin başrolündeydi.

ANSU YİNE REKOR KIRDI

La Liga'nın 2. haftasında Real Betis'le oynanan mücadelede forma giyerek Barcelona tarihine geçen 16 yaşındaki futbolcu, geçen hafta da ağları sarsarak tüm dikkatleri üzerine çekmişti.

Dün oynanan Valencia maçında ise yeni bir rekoru daha kırdı Ansu Fati. Barça'nın ilk golünü atan, ikinci golde ise asist yapan Fati, La Liga tarihinde bir maçta hem gol hem asist yapan en genç futbolcu oldu.

Barcelonalı Ansu Fati tarih yazdı

BARÇA SAHASINDA 5 ATTI

Karşılaşmaya çok hızlı başlayan Barcelona, 2. dakikada Ansu Fati ve 7. dakikada Frenkie De Jong ile 2-0 öne geçti.

Konuk takım, 27. dakikada Kevin Gameiro ile farkı 1'e indirirken, ilk yarı Barcelona'nın 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı Gerard Pique (Dk. 51) ile tekrardan farkı ikiye çıkaran Katalan takımı, sakatlığı sona eren ve oyuna girdikten bir dakika sonra topu ağlara gönderen Luis Suarez (Dk. 61) ile skoru 4-1'e taşıdı.

Karşılaşmanın 82. dakikasında Uruguaylı futbolcu kendisinin ikinci takımının 5. golünü attı.

Valencia'da Maxi Gomez'in 90+2'de attığı gol sonucu değiştirmeye yeterli olmazken, Barcelona sahadan 5-2 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Barcelona puanını 7'ye çıkarırken, iki gün önce teknik direktör Marcelino Garcia Toral'ı görevden alarak yerine Albert Celades'i getiren Valencia 4 puanda kaldı.

Barcelonalı Ansu Fati tarih yazdı

LUİS ENRİQUE'NİN KIZI İÇİN SAYGI DURUŞU

Bu arada Barcelona-Valencia maçı öncesinde, 29 Ağustos'ta hayatını kaybeden, Barcelona'nın eski teknik direktörü Luis Enrique'nin 9 yaşındaki kızı Xana için saygı duruşunda bulunuldu.

Luis Suarez de attığı ilk golü, Xana'ya adadı.