Bartın'da geçersiz oy sayımı tamamlandı:  Kazanan MHP
DHA

Bartın'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçlara göre; mevcut başkan MHP'li Cemal Akın 14 bin 24 oy, AK Parti'nin adayı Yusuf Ziya Aldatmaz ise 13 bin 855 oy aldı. Cemal Akın 169 oy farkla yeniden başkan seçildi.

AK Parti Bartın İl Başkanlığı ise 154 sandıktaki geçersiz 1562 oya itiraz etti. MHP Bartın İl Başkanlığı da kendi sandık müşahitlerinin aldığı oy oranlarının YSK'nın resmi olmayan sonuçlarından fazla olduğu gerekçesiyle 154 sandıktaki geçersiz oyların sayımı için Merkez İlçe Seçim Kurulu'na dilekçe verdi.

Bartın'da geçersiz oy sayımı tamamlandı:  Kazanan MHP

GEÇERLİ OYLARIN DA SAYILMASI İSTENECEK

Polis ekipleri, oy sayımının yapıldığı bina içinde ve dışında geniş güvenlik önlemleri aldı. 1562 geçersiz oy sayımı sonucunda; MHP'ye 20 oy, AK Parti’ye 40, CHP 11, Saadet Partisi 2 ve bağımsız belediye başkan adayına 3 oy tespit edildi. Bu rakamlar ilçe seçim kurulu tarafından tutanak altına alınırken, AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı'nın karara itiraz ederek, 154 sandıktaki geçerli oyların tamamının sayılması için İl Seçim Kurulu’na itirazda bulunacağı öğrenildi.

Bartın'da geçersiz oy sayımı tamamlandı:  Kazanan MHP


Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)