Barzani Suudi Arabistan heyetini kabul etti

Türkiye'nin de içinde bulunduğu bölge ülkeleri ve ABD'nin karşı çıktığı bağımsızlık referandumu öncesinde, Suudi Arabistan'ın üst düzey bir heyeti Irak'ın kuzeyinde bulunan Kürt yönetici Mesud Barzani'yi ziyaret etti.

Kuzey Irak'ın Pirmam şehrinde yapılan görüşmeye, Suudi Arabistan Kralı Selman'ı temsilen, Körfez İşleri Bakanı Tamir el Sabhan katıldı.

KRAL SELMAN: KÜRDİSTAN'A SAYGILARIMI SUNUYORUM

Barzani'nin sözcüleri tarafından yapılan açıklamaya göre, Suudi Arabistan Körfez İşleri Bakanı Tamir el Sebhan, Barzani’ye, Suudi Kralı’nın selamını ileterek ülkesinin Kürdistan halkı ve peşmerge güçlerine saygılarını sundu, Kürdistan'a olan yakın ilgilerini yineledi.

BAĞDAT'LA ERBİL ARASINDA ARA BULUCU OLURUZ

Görüşmede, Bakan el Sebhan, ülkesinin Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümü konusunda ara buluculuk ve zemin oluşturmaya hazır olduğunu belirtti.

Buna karşın ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Barzani, Suudi Arabistan ile Kürdistan bölgesi arasındaki tarihi ilişkilere dikkati çekti ve Kral Salman ile Suudi Arabistan’ın gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür etti. Barzani ayrıca Bağdat’a müzakere ve diyalog kapılarını kapatmadıklarını söyledi.

Barzani Suudi Arabistan heyetini kabul etti