Başbakan Binali Yıldırım'ın ilk ziyareti KKTC'ye

Başbakan Binali Yıldırım, KKTC ziyareti öncesi havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ÇOK SAÇMA BİR OYLAMA

Almanya parlamentosunda oylanacak 1915 olaylarıyla ilgili tasarı hakkında konuşan Başbakan, "Bu oylama çok saçma bir oylama. Olmayan, aslı astarı olmayan... 1915'te Birinci Dünya Savaşı şartlarında yaşanmış, her toplumda, her ülkede yaşanabilen sıradan olaylardan biri. Burada Türkiye'ye bir fatura çıkarmaya kalkanlar iyi niyetli değildir, bunu biliyoruz. Biz bu konuda da açık ve seçik bütün dünyaya diyoruz ki bizim gizli saklımız yok, her şey incelensin.

Başbakan Binali Yıldırım'ın ilk ziyareti KKTC'ye

HÜKÜMSÜZ BİR İŞTİR AMA YİNE DE ÇIKSIN İSTEMİYORUZ

Ümit ederim ki Alman Parlemantosu, karar vericiler, 3,5 milyon seçmenlerinin sesine kulaklarını tıkamaz. O yüzden böyle bir kararın çıkmasını arzu etmiyoruz. Sağduyu hakim gelir inşallah, böyle bir rahatsız edici karar çıkmaz. Çıkarsa ne olur? Çıkarsa hiçbir şey olmaz. Başka ülkelerde de buna benzer kararlar geçmişte çıktı. Bizim için boş bir şeydir, hükümsüz bir iştir ama yine de çıksın istemiyoruz.

ALMANYA İLE ARAMIZDAKİ İLİŞKİLER ZEDELENECEKTİR

Bizim gizli saklımız yok. Her şey incelensin, bütün ülkelerin geçmişi, tarihi incelensin. Kimin ne taksiratı varsa ortaya çıksın. Ama bunu tarihçiler yapsın. Bunu siyasetin bir aracı haline getirirsek, iç siyasetteki hesaplara alet edersek bu yanlış olur. O yüzden tabii ki Almanya ile aramızdaki ilişkiler zedelenecektir bunda şüphe yok. Biz zedelenmesin istiyoruz." dedi.