Başbakan Davutoğlu: Bu provokasyonu lanetliyoruz
AA

Başbakan Davutoğlu: Bu provokasyonu lanetliyoruz

Başbakan Davutoğlu, partisinin Kilis mitinginde, 2 vatandaşın hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin şunları söyledi:

"BU PROVOKASYONU LANETLİYORUZ"

"Bugün Diyarbakır'da birkaç saat önce HDP mitingi esnasında ortaya çıkan patlama konusunda haber alır almaz hem İçişleri Bakanımıza hem valimize gerekli talimatları verdim. Bu işin sorumluları, kaza mı değil mi tetkik ediliyor ama bir patlama söz konusu olduğu için suikast ihtimali, seçimlere dönük bir provokasyon ihtimalini de göz önüne alıyoruz, o çerçevede çalışmalar yürütüyoruz. Kim yapmış olursa olsun, ne gerekçeyle yapmış olursa olsun, hangi partiye karşı yapılmış olursa olsun, bu saldırılar demokrasiye ve Türkiye Cumhuriyeti'ne yapılan saldırılardır. Hepsini lanetliyoruz."

"SUÇLULARI YAKALAYACAĞIZ"

"Vefat eden vatandaşlarımıza rahmet, yaralı olan vatandaşlarımız için sağlık tedbirleri alındı, onlara da acil şifalar diliyoruz. Her zaman AK Parti olarak tutumumuz ilkesel olmuştur. Kim, nerede, hangi gerekçeyle yaparsa yapsın şiddetin karşısında olduk. Burada da seçime 48 saat kalmadan böyle bir saldırı açık bir provokasyondur. Demokrasimize bir provokasyondur, Türkiye'nin istikrarına dönük bir provokasyondur. Kim olursa olsun yakasından tutup, inşallah adli makamlara teslim etmek için gece gündüz çalışacağız."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)