Başbakan Davutoğlu'ndan 17 Aralık açıklaması

davutoğlu-erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mevlana'yı anma törenlerine katılan misafirler için Konya’da akşam yemeği verdi. Yemeğe katılanlar arasında yer alan Başbakan Ahmet Davutoğlu burada bir konuşma yaptı.

"Bizim için 17 Aralık, sadece Şeb-i Arus'tur, sadece vuslattır ve sadece Şeb-i Arus, sadece vuslat olarak kalacaktır." diyen Davutoğlu, konuşmalarına şöyle devam etti;

HOŞGELDİNİZ DEMEKTEN ONUR DUYUYORUM

"Geçen sene 17 Aralık’ta hepimizi düşüncelere sevk eden gelişmeler yaşandı. Türkiye’nin geleceğini karatacak bir dizi olayların planlaması içine girdiler. 1 yılın muhasebesini yaptığımızda geçen sene ben kendilerine sayın Başbakanımız diye hitap etmiştim. Bugün 10 Ağustos’ta tecelli eden milli iradenin ardından kendisine sayın Cumhurbaşkanımız hoş geldiniz demekten onur duyuyorum.

BİZİM İÇİN 17 ARALIK SADECE ŞEB-İ ARUS'TUR

Bizim için 17 Aralık, sadece Şeb-i Arus'tur, sadece vuslattır ve sadece Şeb-i Arus, sadece vuslat olarak kalacaktır. O mübarek günde, millet ile devletin buluşmasını, vuslatını engellemek isteyenler, bundan sonra hangi gerekçeyle ve hangi günde böyle bir çalışma içine girerlerse girsinler, onların bütün çabalalarını akamete çıkarmak da bizim için ulvi bir görevdir.

VUSLATIMIZ HAYIRLI OLSUN DİYORUM

Ben tekrar misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Vuslatımız hayırlı olsun diyorum. 17 Aralık'ta hayal edilenlerin aksine milletin kendi içinden çıkan temsilcilerine sahip çıkması ile oyunlar akmede uğradı. 30 Mart ve 10 Ağustos'ta milletimizin milli irade dersi vermesiyle oyunlar akmete uğradı. Son 12 yıl içinde milletimiz tüm kesimleri ile varlık bilincini keşfetmişse bunda temsilcilerine güven yatmaktadır."