Başbakan Erdoğan Gülen'in yanıtını yorumladı - Video

Başbakan Erdoğan Gülen'in yanıtını yorumladı - Video

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meksika gezisi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Türkçe Olimpiyatları kapanışında Fetullah Gülen'e yaptığı çağrı ile ilgili sorulan soruyu şöyle yanıtladı:

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

"İLK DEFA BU İFADEYİ KULLANMADIM"

"Bizim Türkçe Olimpiyatlarının kapanışında yaptığımız konuşmada, ben bu ifadeyi kullandım. Ama ilk defa bu ifadeyi kullanmadım. Aslında daha önce farklı zamanlar ortak dost dediğimiz arkadaşlarımıza da bunu söyledik. Ne zaman gelmek isterlerse biz bize düşeni yapmaya hazırı dedik ve gurbette yaşamasını da doğru bulmayız dedik. Ama bu konuda ki her türlü takdir şüphesiz ki kendilerine aittir.

"DEDİKODULARI KALDIRALIM İSTEDİK"

Türkçe Olimpiyatları öncesinde de böyle bir beklentinin olduğunu bildiğim içinde bu beklentiyi de bu finale gelmiş olan tüm gönüldaşlar ile paylaşayım istedim. Çünkü dışarıda da bazı dedikodular oluyor, fitne oluyor, fesat oluyor; 'Acaba gelmek istemiyor da burada' denir. Böyle bir olumsuz yaklaşım var. Bunu da ortadan kaldıralım istedik. Çünkü böyle bir şeyi zaten düşünmemiz mümkün değil.

"TAKDİR KENDİLERİNİNDİR"

Biliyoruz ki zaten yasalda hiçbir manisi söz konusu değil. Kaldı ki biz vatandaşlığı elinden alınmış olanların vatandaşlıklarını kendilerine iade etmiş bir iktidarız. Ama Hoca Efendinin zaten böyle bir sıkıntısı da yok, manisi de yok. 'Öyleyse bu hasret niye? Bu gurbet niye?' diye ifade edelim dedik. Ama yine de takdir kendilerinindir. Ama yaptıkları açıklamaya göre de şimdilik böyle bir şey düşünmüyorlar. Allah Sağlık sıhhat ve afiyetler versin derim."

Erdoğan'dan cezaevi isyanı açıklaması

Erdoğan'dan cumhurbaşkanlığı yorumu