Başbakan Erdoğan'dan Bakan Şahin yorumu

Başbakan Erdoğan'dan Bakan Şahin yorumu

İçişleri Bakanı Şahin, NTV'de Uludere hakkında kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Bakan Şahin, Uludere'de 34 kişinin yaşamını yitirdiği bombardımanın emrini görüntüleri izleyen komutanın verdiğini söyledi.Bakanın, açıklamasındaki "O bölge KCK'nın kontrolünde olan bir bölgedir. Bu gençler figüranlardır. Filmin baş aktörleri vardır" sözleri kamuoyunda ve AK Parti'de tepki ile karşılandı.

'YANLIŞTAN DOĞRU SONUÇ ÇIKMAZ'

Yaşamını yitirenlerin kaçakçılık yaptığını vurgulayan Şahin, şöyle konuştu: "Yanlıştan doğru sonuç çıkmaz. Bu vatandaşlarımız kaçakçılık yaparken vurulmuştur. Sağ yakalansalar kaçakçılıktan yargılanacaklardı. Kaçakçılık olayı gölgede kaldı. O bölge KCK'nın kontrolünde olan bir bölgedir. Bölücü terör örgütünün sıktığı kurşun, giydiği giysi ve ayakkabı parayla alınıyor. Bu gençler figüranlardır. Filmin baş aktörleri vardır.

'BDP BU OLAYIN PARÇASI'

BDP bu olayın parçası durumundadır. Kaçakçılık emrini bizzat BDP veriyor. O insanlara kaçak malı veren PKK terör örgütüdür. Kaçakçılığın rantını elde eden KCK terör örgütüdür. Filmin bütününe bakılınca özür dilenecek bir şey yoktur."

'O GENÇLERİMİZ ORADA OLMAMALIYDI'

Bakan Şahin, özür talebiyle ilgili olarak ise "Olayı suçluluk psikolojisiyle görmüyoruz. O gençlerimiz orada olmamalıydı" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın BDP'yle görüşebileceği açıklamasını da değerlendiren Şahin, "Müzakere ön şartı terör örgütünün silah bırakmasıdır. Başbakan çağrı yapmıştır. BDP'nin buna yeteneği, iradesi var mıdır? Ben hiçbir zaman umudumu kaybetmedim. BDP, KCK'nın güdümlü bir uzantısı görünümündedir. Öcalan'la müzakere mümkün değil. Terör suçundan ömür boyu mahkum olmuş, 'terörist başılığı' tescil edilmiş birisiyle görüşülmesi mümkün değildir. Parlamentodaki siyasi partiyle görüşülebileceği ifade ediliyor."

Videoyu izlemek için tıklayın...

TARAF'TAN BAKAN ŞAHİN'E ODUN BENZETMESİ

Taraf Gazetesi sürmanşetinden Şahin'in açıklamalarına yer verdi. Başlık olarak "İdris Naim Şahin bir şeyler söyledi" diyen gazetenin fotoğraf seçimi ise ilginçti. Şahin'in fotoğrafı yerine gazete, odun fotoğrafı kullandı.

İşte o haber...

Başbakan Erdoğan'dan Bakan Şahin yorumuUludere Katliamı,PKK ve Kürtmeselesi hakkında konuşan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, birilerinin kendini yanlış anlatmaya çalıştığını savunarak, "Çınar ağacının gölgesine oturduk dedim. Ihlamur ağacıymış. Önemli olan ağaçtır, cinsi önemli değil. Şu anda ağacı suçlamıyorum" dedi.

AK PARTİ'DEN BAKAN ŞAHİN'E SERT TEPKİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in Uludereaçıklamalarını eleştirdi: "Sayın Bakanın bu yaklaşımını ve üslubunu insani bulmuyoruz."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, ''Sayın İçişleri Bakanımız İdris Naim Şahin'in dün bir televizyon programında Uludere ile ilgili yaptığı açıklamaların önemli bir bölümüne katılmıyorum. Orada hayatını kaybeden insanlarla ilgili elde herhangi bir delil yokken onları PKK'nın figüranları olarak nitelendirmek doğru olmamıştır'' dedi.

Başbakan: "AK Parti'nin genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Söyleyeceğimizi söyledik. Atılan adımlarla özür dilendiği açıktır. Farklı beyan bekleyenler kusura bakmasınlar."

ERDOĞAN BAKAN ŞAHİN'İN SÖZLERİNİ YORUMLADI

Başbakan Erdoğan Kazakistan ziyareti sonrası gazetcilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in Uludere olayıyla ilgili açıklamalarına ilişkin, ''Ben başından beri bir şey söyledim; 'AK Parti'nin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır ve yaptığı açıklamaları da arkadaşlarıyla değerlendirerek yapar' ve bu konuyla ilgili olarak da biz açıklamamızı yaptık'' dedi.Erdoğan, Kazakistan dönüşü Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Uludere olayıyla ilgili açıklama yaptı ve ''Özüre gerek yok' dedi. Parti sözcünüz Hüseyin Çelik de 'Bu insani bir yaklaşım değildir' dedi. Bu konuyla ilgili tasarruflarınız nedir?'' sorusu üzerine Başbakan Erdoğan, sorunun eksik olduğunu ancak denilmek isteneni anladığını belirtti.

Erdoğan, ''İşin aslı tabii ki bu değil ama ben başından bir şey söyledim. 'AK Parti'nin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır ve yaptığı açıklamaları da arkadaşlarıyla değerlendirerek yapar' ve bu konuyla ilgili olarak da biz açıklamamızı yaptık. Neydi bu açıklama? Burada bir hatanın olmuş olabileceğini başından söyledik ama bu bölgenin bir terör bölgesi olduğunu da söyledik'' diye konuştu.

Fakat kimsenin de kalkıp sınır boyu kaçaklığı yapanların yaptığı kaçakçılığı meşru gösterme gayreti içerisine giremeyeceğini vurgulayan Erdoğan, ''Bu konularla ilgili olarak da biliyorsunuz, bizler yasaların belirlediği, tazminat konusunda onun çok çok ötesine geçmek suretiyle tazminatlarını da açılan hesaplara yatırdık'' ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: KİMSE OLAYI İSTİSMAR ETMESİN

Başbakan Yardımcısı'nın aileleri yerinde ziyaret ettiğini de anımsatan Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Eşlerimiz aynı şekilde kendileri de gittiler, bir ziyaret yaptılar. Eğer insani ise biz insani görevlerimizi yaptık ama terör örgütü veya uzantıları bizden daha farklı beyanlar bekliyorlarsa kusura bakmasınlar, çünkü bu işin idari incelemesi yapılıyor, adli incelemeler şu anda devam ediyor, süreç devam ediyor, çalışıyor. Bunun dışında bizim yapacağımız herhangi bir şey yok. Sadece süreci takip ediyoruz, izliyoruz ve kimsenin de dümen suyunda değiliz. Adaletin tecellisini beklemek bizim şu anda görevimizdir. Bunun dışında atılması gereken adımlar da atılmıştır. Yok şöyle özür dilensin, böyle özür dilensin filan. O özrün, atılmış adımlarla zaten yerine geldiği de çok açık ortadadır. Daha ileride bu konuda bir şey söylemeyeceğim. Bunu zorla gündemde tutma gayreti içerisinde olan terör örgütü ve uzantılarıdır. Burada samimiyetin olmadığı meydandadır. Buradan bir şeyler kapmanın, bunu istismara dönüştürmek suretiyle gayreti içerisinde olanlar vardır. Lütfen kimse de bu konuyu... Medya da dahil. Açık söylüyorum. Medya da dahil bu konuyu fazla istismar etmesinler. Bizim söyleyeceğimiz budur. Grubumdan da bundan sonra herhalde farklı bir açıklama gelmeyecektir.''