Başbakan Erdoğan'ın Almanya ziyareti öncesi açıklamaları - izle

Başbakan Erdoğan'ın Almanya ziyareti öncesi açıklamaları - izle

Başbakan Erdoğan'ın Almanya ziyareti öncesinde yaptığı açıklamasından satır başlıkları;

Erdoğan Cebindeki anket sonuçlarını açıkladı - izle

"Bu ziyaretim ülkelerimiz arasındaki, ikili ilişkilerin siyasi, askeri, insani, sosyal çok yönlü olarak kapsamlı ilişkilerin her alanda ileri götürülmesine yönelik büyük bir önem arz ediyor.

Bizler Türk toplumunun Almanya'daki toplumsal hayata katılmasını arzu ediyoruz. Memnuniyetle ifade etmek isterim Almanya'daki Türk toplumunun yaşadığı ülkeye entegrasyonda herhangi bir sıkıntısı yoktur.

Türk toplumunun sorunlarını gündeme getireceğim. -İki ülke arasındaki ekonomik istikrar kaybolmadı. 2013 Ocak Kasım'da ülkelerimiz arasındaki ticaret hacmi 34 milyar dolar.

Geçtiğimiz Aralık'ta geri kabul anlaşmasını imzaladık. Vize muafiyeti meselesini de Alman dostlarımızın desteğiyle aşmayı planlıyoruz. Ayrıca dış politikada aktif olan Alman Dış Politika Cemiyeti'nde bir konferansım olacak. "

MASASINDAKİ ANKETİ OKUDU

Habertürk'ten Umut Tütüncü'nün Zaman gazetesinde bugün yayınlanan anketteki AK Parti'nin oy oranının 36,4 olduğunu ifade etmesi üzerine konuşan Başbakan Erdoğan, masasındaki Tarhan Erdem'in yönetim kurulu başkanı olduğu KONDA şirketinin son anketini okudu.

Ak Parti: 47.7
CHP: 28.5
MHP: 14.4
BDP: 5.9

Rakamları okumasının ardından da "O paralel yapı firmasının anketidir" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Almanya ziyareti öncesi açıklamaları - izle