Başbakan Erdoğan'ın Gençleri Kabulü konuşması

Başbakan Erdoğan'ın Gençleri Kabulü konuşması

Başbakan Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Başbakanlık Yeni Bina'da gençlere hitap etti.

"SEÇME VE SEÇİLME YAŞININ 18 OLMASI İÇİN ÇALIŞMALAR YAPTIRIYORUM"

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının satır başları;

"2002'de göreve geldiğimizde seçilme yaşını 30'dan 25'e indirdik. Bunlar batılıyız derler batıdaki sistemleri incelemezler. Şimdi hedefimiz seçme ve seçilme yaşının 18 olmasıdır. Çalışmaları yaptırıyorum. Seçme yaşının 18 olduğu bir ülkede seçilme yaşının 18 olmasından daha isabetli bir karar olamaz.

"YAŞLANAN SİYASETÇİ PROFİLİNDEN KURTULMALIYIZ"

Türkiye'nin makanlarında yaşlanan siyasetçi profilinden kurtulmalıyız. Gençliğimize güveniyoruz. Kitle iletişiminin duyguları değerleri ciddi bir şekilde törpülediği bir çağda yaşıyoruz.

Başbakan Erdoğan'ın Gençleri Kabulü konuşması

"KÖŞE YAZARI MÜSVEDDELERİNİ GÖRÜYORUZ"

Mısır'da Ukrayna'da yaşanan acıları gördük. Gençler üzerinden kurulan tuzaklar ağır bedeller ödetti. Şu anda ortak bir acıyı yaşıyoruz. İnsani bir trajedi üzerinden bile kamplaşma üretebiliyorlar. Hatta Soma'da ölen vatandaşlarımıza onların buna müstehak olduğunu söyleyen köşe yazarı müsveddelerini görüyoruz. Ben savcıları göreve çağırıyorum. Biz acıları paylaşan ve paylaştıkça bal eğleyen bir milletiz. Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmalıyız."