Başbakan Erdoğan'ın Kayseri konuşması

erdogan

Ekmeleddin İhsanoğlu, dün Ordu'da konuşma yaptığı sırada yanında bulunan isimleri sayarken, eski AK Parti'li Ertuğrul Günay için "Ertuğrul Özkök" demişti.

"ÖZKÖK KALPTEN GİTMİŞTİR"

Başbakan Erdoğan, Kayseri mitinginde İhsanoğlu'nun bu gafına değinerek, "Herhalde Ertuğrul Özkök kalpten gitmiştir" yorumunda bulundu.

Erdoğan: Özkök kalpten gitmiştir İZLE

MİLLETİN ADAYINI CUMHURBAŞKNALIĞINA TAŞIYORUZ

Başbakan Erdoğan'ın konuşmalarının satır başları;

"9 Mart'ta sizin hayır dularınızı aldık. Bir ay sonra sizlere teşekküre geldim. Bu önemli seçimde de Kayseri'yi yine finale bıraktık. Pazar günü sandığa giyoruz. Milletin adayını cumhurbaşkanlığına taşıyoruz.

AK PARTİ'YE CUMHURBAŞKANI SEÇTİRMEYECEĞİZ DEDİLER

AK Parti'ye cumhurbaşkanı seçtirmeyeceğiz dediler. 367 garabeti ortaya çıkardılar. Arkalarına birtakım emekli hukukçuları aldılar. Vazgeçebilirdik. Geri adım atabilirdik. Uzlaşma adı altında dışarıdan dayatılacak sipariş adaylar boyun eğebilirdik. Ama bunu yapmadık. Biz milletin partisiyiz. Bize milletten başka kimse istikamet çizemez dedik.

SAYIN GÜL'LE SON DERECE UYUMLU BİR ÇALIŞMA DÖNEMİ YAŞADIK

Millet yüzde 69 oy oranıyla cumhurbaşkanını vekiller değil biz seçeceğiz dedi. Onu da engellemeye çalıştılar. Anayasa değişikliği dönemin cumhurbaşkanı tarafından veto edildi. Bizi durduramadılar vatandaşa gittik. Cumhurbaşkanlığını bir vesayet makamı olmaktan çıkardık. 7 yıl boyunca Sayın Gül'le son derece uyumlu bir çalışma dönemi yaşadık.

EY BAHÇELİ BİZ BU MAKAMLARA MİLLETLE GELDİK

Bu süreci hazmedemeyenler devamlı nifak tohumları ekti. Milletimiz için yaptıklarımıza fitne sokmaya çalıştılar. Bunlardan biri de bu Bahçeli! Sayın Cumhurbaşkanını çok seviyor, çok sevdiği için de araya fitne atmaya çalışıyor. Ey Bahçeli biz bu makamlara milletle geldik. Sana ise milletim bırakın bu makamları hala yüzde 13 oy veriyorb. Sen de zerre kadar yüz olsa 16 yıldır o kuoltukta oturuyorsun, kalkar gidersin. Ben bu işi yapamadım dersin ama sende o irade yok. Kaç kere bu meydanlarda söyledim, birinci parti olarak çıkmazsak bırakacağım dedim. Onlar ne yaptı, sadece partilerinin koltuğunda oturmanın hesabını yapıyorlar.

Erdoğan: Süreci hazmedemeyenler devamlı nifak tohumları ekti İZLE

YENİLGİ YENİLGİ BÜYÜYEN BİR ZAFER VARDIR DEDİK

Biz bu yola çzıktığımızdan beri pusuya yattılar. Partimize fitne sokmak için çok uğraştılar. Bizimdavamızda mevki, makam aşkı yoktur. Biz millete hizmet için yola çıkmış dava arkadaşlarıyız. Haçlılar geldi bu toprakları işgal etti asla umudumuzu kaybetmedik; Çanakkale'ye geldiler umudumuzu kaybetmedik; Monodoros dediler, Sevr dediler umudumuzu kaybetmedik. Her seferinde Allah'ın yardımı yakındır dedik. Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır dedik. Böyle bir sabır ve teslimiyetle bugünlere ulaştık.

İSİMLER FANİDİR, BAKİ OLAN DAVADIR

İsimler fanidir, baki olan davadır. Asırlar boyunca isimler üzerine bina edilmiş davaların arkasından gitmedik. Bizim nice genç Osmanlarımız var. Pusuda yatanları sevindirmeyeceğiz, AK Parti içinde nifak çıkarmaya çalışanlara pirim vermeyeceğiz."

ORTAK ADAY EVLERE ŞENLİK: ERTUĞRUL ÖZKÖK'E KALP KRİZİ GEÇİRTİR

Muhalefetin durumu içler acısı. Bir ortak aday çıkardılar evlere şenlik. Siyaseti bilmiyor, Türkiye'yi bilmiyor, İstiklal Marşımızı bilmiyor. En iyi bildiği konunun edebiyat olduğunu, tarih olduğunu iddia ediyordu, orada da çaktı. Ey Ekmel; biz çarkçı Kemal'i biliyorduk ama bir de çarkçı Ekmel çıktı. Dün bir yanlış daha yaptı. Ordu'da kendisini karşılamaya gelmiş, seçilmiş olduğu AK Parti'ye ihanet eden birisini yanına almış, onu takdim ediyor: AK Partili Ertuğrul Özkök diyor. Herhalde Ertuğrul Özkök kalp krizi geçirir, çünkü onun AK Parti'yle alakası yok. Yanındakinin de rengi ruhsarı solmuş. Buna mı oy vereceksiniz? MHP''li kardeşlerim, İstiklal Marşı'nı bilmeyen zata mı oy verceksiniz? Bir de şiirle meşgul etmeyin gündemi diyor. Bu şiir değil İstiklal Marşı.

ARKASINDAKİLERE BİR BAKIN

Doğan Medyası var gücüyle bu adayın arkasında, kardeşlerim Der Spiegel Dergisi bu adayın arkasında. Bölgenin tüm zalimleri, diktatörleri bunun arkasında. Nerede Türkiye'nin hasmı varsa bu adayın arkasında. Yeni Türkiye'den rahatsız olanlar bu adayın arkasında.

10 AĞUSTOS'TA 77 MİLYON HEP BİRLİKTE KAZANACAK

10 Ağustos Recep Tayyip Erdoğan'ın değil, milletin kazanacağı, 77 milyonun hep birlikte kazanacağı bir dönüm noktası, bir milat olacak. Türkiye'de başörtüsü zulmü bitmiştir, gelecekte de bir daha gelmeyecek. Başörtülü bir doçent bana teşekkür etti. Sayenizde başörtüsüyle okuyamadığım okulda, şimdi başörtülü olarak akademisyenlik yapıyorum. Bu ülkede inançlarını yaşayamadıkları için sıkıntılar yaşadılar. Şimdi AK Parti iktidarıyla birlikte bu sıkıntya son vermek için elimizden geleni yapıyoruz."

Ekmeleddin İhsanoğlu Ertuğrul Günay'ı da karıştırdı haberiBaşbakan Erdoğan'ın Kayseri konuşması