Başbakan Erdoğan'ın Kütahya konuşması

Başbakan Erdoğan'ın Kütahya konuşması

Kütahya'nın Altıntaş İlçesi'nde inşa edilen ve hedeflenen tarihten önce tamamlanan Zafer Havaalanı, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle hizmete girdi.

Başbakan Erdoğan Zafer Havaalanı'nın açılış töreninde Savunma Sanayisinin katettiği mesafeye dikkat çekti. Erdoğan "Uzun menzilli roketleri dışardan almıyor artık Türkiye'de üretiyoruz. İhtiyacımız olan gemileri de ülkemizde üretiyoruz. Aynı şekilde ATAK helikopterlerini Türkiye'de üretiyoruz önümüzdeki yıl seri üretime başlıyoruz. Mayınlara karşı korumalı kirpi adı verdiğimiz araçları yine milli sanayimiz ile Türkiye'de üretiyoruz. Artık başka ülkelerde değil burada Türkiye'de gerçekleştiriyoruz." dedi.

AKÇAKALE'YE BOMBA ATARSAN SESSİZ KALMAYIZ

"Biz kendi ülkemizde istikrar refah istediğimiz kadar doğru orantılı olarak bölgemizde de istikrar güvenlik ve huzur istiyoruz. Biz her zaman barıştan yanayız, sorunların diyalog yoluyla istişare yoluyla çözülmesinden yanayız. Ancak ülkemizin güvenliğine yönelik bir tehdit olursa gereken tedbiri almaktan da asla çekinmeyiz. Birliğimize, toprak bütünlüğümüze refahımıza yönelik bir tehdit karşısında aslı sessiz ve tepkisiz kalamayız.." diyen Erdoğan, Atatürk'ün "Yurtta sulh cihanda sulh" sözünü hatırlattı. "Gazi Mustafa Kemal "yurtta sulh cihanda sulh" derken her halde Çanakkale'ye gelen düşmana da sulh demedi. Kurtuluş Savaşı bunun için yapıldı." diyerek muhalefete tepki gösterdi. Akçakale'ye düşen top mermesiyle hayatını kaybeden 5 vatandaşa dikkat çeken Başabakan, "herhale bunun karşısında sessiz kalacak değiliz" dedi.

ERDOĞAN'DAN MUHTEŞEM YÜZYIL'A ELEŞTİRİ..

GAZZE'YE BOMBA YAĞARKEN BİZ SUSACAK MIYIZ

Gazze'de yaşanan zulme değinen Erdoğan, "Şimdi de Gazze'de çocukların üstüne bomba yağarken bize değmeyen yılan bin yaşasın deyip oturacak mıyız. Gazze halkı bir açıkhava hapisanesinde yaşarken, masum insanların üzerine namertçe bomba yağarken, Suriye halkı uçaklarla bombalanırken bize bunları seyretmek yakışır mı?" diye sordu.

MUHTEŞEM YÜZYIL TEPKİSİ

Başbakan Erdoğan Star'da yayınlanan Muhteşem Yüzyıl dizisine de tepki gösterdi. "Ne diyor muhalefet? Sizin Gazze'de ne işiniz var diyor. Suriye ile neden ilgileniyorsunuz diyor Lübnan'dan Kosova'dan Myanmar'dan size ne diyor? Hiç kusura bakmasınlar, biz 7 milyarlık bu dünyanın içinde yaşıyoruz. Bizim görevimiz nedir bunu çok iyi biliriz. Ecdadımızın at sırtında gittiği her yere biz de gideriz. Her yerle biz de ilgileniriz. Ama bunlar TV ekranındaki ecdadımızı zannediyorum o Muhteşem Yüzyıl belgeselindeki gibi tanıyorlar. Bizim öyle bir ecdadımız yok. Biz öyle bir Kanuni, öyle bir Sultan Süleyman tanımadık. Onun ömrünün 30 yılı at sırtında geçti. Saray'da o gördüğünüz dizilerdeki gibi geçmedi. Bunu çok iyi görmemiz anlamamız lazım. Ben o dizilerin yönetmenlerini de o TV sahiplerini de milletimin huzurunda kınıyorum. Bu konuda da ilgilileri uyarmamıza rağmen yargının da gerekli kararı vermesini bekliyoruz. Bu milletin değerleri ile oynayanlara milletçe gereken dersin, cevabın hukuk içeirsinde verilmesi gerekir. Biz şehitlerimizin bulunduğu kardeşlerimizin yaşadığı her yere gider onların sorunları ile ilgileniriz. Bu aziz millet tarihi boyunca bunu yaptı bugün de biz bunu yapıyoruz." dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Kütahya konuşması

CHP'Lİ VEKİLLERE FOTOĞRAF TEPKİSİ

Geçtiğimiz hafta Suriye'de Beşar Esad'la görüşerek fotoğraf çektiren CHP'li vekillere de yüklenen Erdoğan "Bugün bize Suriye ile ilgilenmeyin diyenler kendileri gidip eli kanlı zalim lideri ile hatıra fotoğrafı çektirmekten çekinmiyorlar. Bunlar bir gariptir akşam başka konuşurlar sabah başka konuşurlar. Mazlumun yanında yer aldığımız için rahatsız oluyorlar. Kendileri her zaman zalimlerin yanında yer aldılar. Hitlerin, Musoli'nin, Stalin'in yanında yer aldılar. Bugün de aynısını yapıyorlar. Zalime arka çıkarak mazlumu görmezden geliyor." dedi.

HZ. HÜSEYİN'İ HATIRLATTI

Muharrem ayına değinen Başbakan Kerbela'da Şehit edilen Hz. Hüseyin'i hatırlattı. Erdoğan "Bakın dün Muharrem ayının 10'u idi. Hazreti Hüseyin Efendimizin, Ehli Beyt'in katledilmesinin senei devriyesiydi. Hazreti Hüseyin Efendimiz'e gitme seni öldürecekler denildiğinde hepimize ilke olacak bir söz söylemişti. 'Eğer ben bu zülme direnmezsem ilerde müslümanlar beni örnek alır zulme boyun eğerler. Eğer ben gitmezsem ilerde zalime karşı kimse direnmez' der. Biz hep mazlumun yanında olduk ve olacağız. Hakkı savunduk ve milletçe bundan sonra da hakkı savunacağız. " dedi.