Başbakan Yıldırım Sinop'ta

6 Nisan referandumu öncesinde mitinglerine devam Başbakan Binali Yıldırım'ın durağı Sinop oldu. Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ni anlatan Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

ŞİMDİ SÖZ MİLLETİN

"Milli iradenin sesini susturmak istediler. 27 Mayıs darbesinden sonra, Türkiye'nin yönetim sistemini değiştirmek istediler.Seçim oluyor bu sistemde aylarca hükümet kurulamıyor. Şimdi söz milletin, karar milletin.

"Bunlar, zaten güçlüsünüz, neden sistemi değiştiriyorsunuz" diyorlar. Biz sistemi Erdoğan için değil, 'her doğan' için, yeni nesil için değiştiriyoruz.

Başbakan Yıldırım Sinop'ta VİDEO

KİM CUMHURİYETE EL UZATIRSA EN ÖNCE KARŞISINDA MİLLETİ BULUR

Rejim değiştiriliyor diyenler alçakça adice bir yalan söylüyor. Bizim rejimimizin adı 1923'te konulmuş, Cumhuriyet kurulmuş. Kim Cumhuriyete el uzatırsa, dil uzatırsa en önce karşısında milleti bulur. Bu rejimi değiştirmek isteyenler, bu ülkenin cumhurbaşkanını isteyenler 15 Temmuz gecesi derslerini aldılar.

Başbakan Yıldırım Sinop'ta

Bizim bu sistemle yaptığımız şey sadece hükümet sistemini değiştirmektir. Daha kaliteli bir sistemi hayata geçirmek istiyoruz. Bu yeni sistemle Türkiye'nin ekonomisi büyüyecek, refah daha artacak. Soframızdaki ekmek büyüyecek. Sistemin kazancı her kesime fayda sağlayacak.

MEMLEKETE BUNLARDAN ZERRE KADAR HAYIR GELMEZ

Memlekete bunlardan zerre kadar hayır gelmez. Artık vekiller hükümeti seçmiyor. Milletin kendisi seçiyor. İki sandık arasında yetki veriyorsunuz, hizmet bekliyorsunuz.

TERÖRİST BAŞI FETÖ GELECEK, HESAP VERECEK

Bu sisteme PKK, DEAŞ, FETÖ karşı çıkıyor. Diyorlar ki 'aman aman ha, hayır verin, evet çıkarsa biz bittik' diyorlar. Bunlar bitecekler! Ne yaparlarsa yapsınlar bu memleketten çekip gidecekler. Bu ülkenin geleceğini karartmaya güçleri yetmeyecek. Yeni sistemle en çok da terörle mücadelemiz güç kazanacak. Kurumlarımız arasında güçlü işbirliği olacak. Terörle mücadelede işin sonuna geldik. FETÖ'nün inine girdik. Teröristbaşı FETÖ gelecek, hesap verecek. Bölücü örgütle de mücadelemiz aynı şekilde devam ediyor"

Başbakan Yıldırım Sinop'ta