Binali Yıldırım Der Spiegel'in yalanına tepki gösterdi
Detay Haber

Bulgaristan Başbakanı Borisov'la ortak basın toplantısı yapan Başbakan Binali Yıldırım, Alman haftalık haber dergisi Der Spiegel'in Türkiye'nin Cerablus'u DAEŞ'ten temizlemek için başlattığı Fırat Kalkanı Operasyonu hakkında "Kürtler hedef alınıyor" ifadelerini kullandığı haberine sert sözlerle yanıt verdi:

OPERASYONDA KÜRTLERİN HEDEF ALINDIĞI KUYRUKLU YALAN

"Der Spiegel başka bir gezegende yaşıyor sanırım. Operasyonda Kürtlerin hedef alındığı kuyruklu yalan. Hiçbir şey yapmayı bilmiyorsa, ABD Başkan Yardımcısının açıklamasını, AB makamlarının açıklamasını dinlesin, ona göre haber yapsınlar. Türkiye bir yandan IŞİD'le mücadele etmekte zayıf kalıyor diye iddialarda bulunacaksınız. Aslı astarı yoktur.

Binali Yıldırım Der Spiegel'in yalanına tepki gösterdi VİDEO

BAŞTAN BERİ BİZ SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ SAVUNUYORUZ

ÖSO, DEAŞ unsurlarını temizlemekle, diğer terör örgütleri geldikleri yere göndermekle meşguldür. Bizim askerimiz de lojistik destek vermekle meşguldür. Türkiye kendi sınırlarını korumaktadır. Onun dışındaki bütün haberler, yorumlar zırvadır. Baştan beri biz Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunuyoruz.

DAEŞ BÖLGEDEN ÇIKANA KADAR OPERASYONLARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ

Bu terör örgütlerinin amacı hem Suriye'de, hem Türkiye'de bölücülük yapmak. Biz sınırlarımızın güvenliğini, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini yüzde 100 sağlayıncaya kadar devam edeceğiz. DEAŞ ve diğer örgütleri bölgeden çıkarana kadar operasyonlarımıza devam edeceğiz."

Binali Yıldırım Der Spiegel'in yalanına tepki gösterdi
(Der Spiegel'in yaptığı Fırat Kalkanı operasyonu haberi)