Başbakan'dan İspanya ziyareti öncesi açıklamalar

Başbakan'dan İspanya ziyareti öncesi açıklamalar

Başbakan Erdoğan Medeniyetler İttifakı Zirvesi için gideceği İspanya ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Yurtdışı gezisi öncesi yaptığı bomba açıklamalarla bilinen Erdoğan yine geleneği bozmadı. Başbakan İspanya gezisi öncesi gazetecilere BDP'lilerin fezlekeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. "Bu sefer farklı bir açıdan bakacağız." diyen Erdoğan, BDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılacağının mesajını verdi.

Başbakan'ın açıklamalarından satır başları;

"Kurucu ortaklarından birisi olduğum Medeniyetler İttifakı Zirvesine katılmak adına İspanya'ya gidiyorum. Geniş bir katılım ile gerçekleştireceğimiz bu ziyarette önemli konu başlıklarını mevkidaşım ile görüşeceğiz. Kökleri tarihe dayanan bir İspanya - Türkiye ilişkişi var ve bu ilişkiyi yarına taşırken daha güvenli bir ortama çekmek istiyoruz." diyen Erdoğan ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

4. YARGI PAKETİ

Başbakan Erdoğan basın mensuplarının sorularını yanıtlarken 4. yargı paketine de değindi. Üzerinde çalışılması gereken bazı maddelerin olduğunu belirten Erdoğan "nihai kararımızı verip bu yasayı parlementoya göndereceğiz" dedi.

ÖZAL'IN OTOPSİSİ

Başbakan Erdoğan merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümü üzerine yapılan zahir iddiaları ile ilgili de konuştu. Erdoğan bu iddialarla ilgi kesin bir bilginin kendisine ulaşmadığını belirtti.

"BDP'LİLERİN DOKULMAZLIKLARINI KALDIRACAĞIZ"

BDP'li Milletvekili Özdal Üçer'in tartışma yaratan ve halkı silahlandırmaya yönelik sözleri ile ilgili olarak konuşan Erdoğan, "Soruya genel bir cevap vereyim. Bu arkadaşlarla ilgili Meclis'e gelen fezlekelere bu sefer farklı bir açıdan bakacağız. Meclis'te önümüze gelen bu fezlekelere dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde işlemlere izin verip konuyu yargının alanına taşıyacağız " dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP'lilerin güvenlik güçlerine ilişkin tavırlarıyla ilgili soruya ''Dokunulmazlık zırhına bürünen bu zevatla ilgili kararımızı dokunulmazlıklarını kaldırılmak suretiyle vereceğiz. Ondan sonrası artık yargıya ait'' yanıtını verdi.