Başbakan'la görüşme sonrası Kılıçdaroğlu'ndan açıklama

Başbakan'la görüşme sonrası Kılıçdaroğlu'ndan açıklama

Düşürülen savaş uçağı sonrasında başlayan krizde bugün Başbakanlık'ta Başbakan Erdoğan'la bir araya gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bir basın toplantısı düzenledi.

İşte CHP liderinin açıklamaları:

Uçağımızın kasten düşürüldüğü anlaşılmaktadır. Düşürülen uçağın Türk uçağı olduğu bilinmediği söylemi ise inandırıcı değildir. Saldırının Erdoğan'ın politikasına misilleme olması ihtimali kuvvetle muhtemeldir.

"BU OLAY SİNEYE ÇEKİLEMEZ"

Hiç şüphesiz bu olay sineye çekilemez, üstü örtülemez ve zamana yayarak unutturulamaz. Türkiye bu ve benzeri saldırılarla her canı isteyenin sınayabileceği bir üylke değildir. kimse Türkiye'nin gücünü sınamaya cüret etmemelidir.

"TÜRKİYE YALNIZ BIRAKILDI"

Türkiye uluslararası hukuktan doğan haklarını mutlak şekilde kullanmalıdır. Bununla birlikte komşu ve kardeş iki halkı savaş eşiğine getirenler nasıl bir ateşle oynadıklarını artık anlamalıdır. Türkiye sözde dostlar tarafından yalnız bırakılmıştır.

BİZİMLE YOL HARİTASI PAYLAŞILMADI

Biz CHP olarak Suriye konusunda tavrımızın hakılılğını görmüş bulunuyoruz ancak Suriye'nin tavrının hiçbir haklılığı olmadığını açıkça görüyoruz. Düşürülen uçağımızın teknik özellikleri ile ayrıntıları tarafımıza sundular. Bu brifingin düzenlenmesini anlamlı buluyoruz ancak herhangi bir yol haritası bizimle paylışılmış değil.