Basın Ekspres Yolu projelerle gelişiyor

basın ekspres yolu

Havalimanına ve CNR Fuar Merkezi'ne yakınlığı ile 20'ye yakın otelin faaliyet gösterdiği TEM ile E-5'i birbirine bağlayan Basın Ekspres Yolu', Üçüncü Havalimanı'nın devreye alınmasıyla birlikte Atatürk Havalimanı'nın kaldırılacak olmasına rağmen hala yatırımların cazibe merkezi olma özelliğini koruyor. Otel, konut, rezidans ve ofis projelerinin geliştirilmeye devam ettiği bölgede şu anda inşaat, satış ve proje aşamasında 23 proje bulunuyor. İstanbul'un ikinci Maslak'ı olarak da anılan bölge, son yıllarda önemli bir ofis üssü olmuş durumda.

ULAŞIM İLE ÖNE ÇIKIYOR

TSKP Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, ulaşım projelerinin gelişmesiyle birlikte bölgenin konumunun giderek merkezileştiğini söylüyor. Ekonomist'in haberine göre; arsa fiyatlarının yükselmesinin daha üst gelir grubuna yönelik projelerin artmasına ve alıcı kitlesinin de bu yönde gelişmesine neden olduğunu ifade ediyor. Bölgenin daha kaliteli bir ofise geçip kendisini yukarı taşımak isteyen şirketlerin gelmek istediği bir yer olduğunu belirten Maya, örneğin Beylikdüzü'nde ofisi bulunan şirketler için Basın Ekspres Yolu'na taşınmanın cazip olduğunu vurguluyor. Makbule Yönel Maya, "Atatürk Havalimanı şu anda bölge için bir fırsat. Taşınsa bile havalimanının değerli arazisi bölgeye cazibe katacak bir yatırıma ev sahipliği yapacağından bölge için fırsat olmaya devam edecek. Yol bağlantıları da bölgenin önemini koruyacaktır" diyor.

Basın Ekspres Yolu projelerle gelişiyor

ARSA ARZI AVANTAJ

Bölgenin en önemli avantajı arsa arzının olması ve ulaşım açısından ana arter üzerinde yer alması. Eski üretim tesislerinin taşınmasıyla birlikte kısa süre içinde önemli bir arsa arzı oluştu. Bu doğrultuda bölgede fark yaratan çok sayıda nitelikli proje geliştirildi. Cushman & Wakefield Yönetici Ortağı Tuğra Gönden, bölgede nitelikli projelerin yer alması ve ulaşım açısından avantajların olması kaynaklı talep artışı olduğunu belirtiyor. Gönden, "Ulaşım ve altyapı yatırımları ile birlikte konut açısından cazibesi artan bir bölge. Halen bölgeden taşınan üretim tesisleri var ve proje geliştirmek için müsait alanlar mevcut. Dolayısıyla bir süre daha arzın artmasını öngörüyoruz" diyor. Tuğra Gönden, bölgede son beş yılda ofis kiralarının çok stabil olduğunu, aylık metrekare başına 10 ila 15 dolar arasında değiştiğini de belirtiyor. Gönden, çok nadir de olsa büyük ölçekli kiralamalarda kiraların bunun biraz altında gerçekleşebildiğini, küçük alanlarda ise son iki yıldır aylık metrekare başına 20 dolara kadar çıkabildiğini de söylüyor.

BÖLGEYİ GELİŞTİREN 4 NEDEN

1- E-5 ve TEM yollan arasında kalan bölge yeni ulaşım projeleri ile kolay ulaşılabilir hale geldi. Ulaşımı dört yeni metro hattıyla daha da kolaylaşacak.

2- Atatürk Havalimanı'na ve fuar merkezine yakınlığı şirketler tarafından tercih edilmesini sağlıyor. Üçüncü Havalimanı'na dönük büyük yol hamlesi de var.

3- Levent-Maslak hattına göre uygun fiyatlı ofisler bölgenin önemini artırıyor. Son dönemde konuttan ofise nitelikli projelerde bir artış yaşanıyor.

4- Yüksek arsa stokuna sahip. Arsalar sektörde'kaliteli'tabir edilen büyük çaplı ve az sahipli.