Başkentli firma Cern'den sipariş aldı

w

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 600 milyon avroluk Avrupa Nükleer Araştırma Örgütü (CERN) Projesi'nden Türk firmalarının pay alması için öncü oldu, ilk siparişi Ankara firması Dora Makine aldı. Dora Makine’nin Genel Müdürü Bekir Sağlamyürek, CERN’e tedarikçi olmanın Başkent için önemli bir prestij olduğunu ifade etti.

Sağlamyürek, modern ve hassas ölçüm ekipmanlarıyla ürettikleri parçalarla ağırlıklı olarak yurtiçi ve yurt dışı savunma sanayi, elektronik ve makina imalatı yapan firmalara çalıştıklarını ve medikal sektöründe de kendi patentli ürünlerini üreten ayrı bir alt yapıya da sahip olduklarını belirtti.

BU İLK ADIM DEVAMI GELECEK

TOBB, kurduğu CERN Sanayi İrtibat Ofisi ile Türk firmalarının CERN'e tedarikçi olabilmeleri konusunda çalışmalarına hız verdi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "CERN pazarı Türk iş dünyası için önemli bir çıkış alanı olacak ve ekonominin büyümesi için katkı sağlayacak. Kurduğumuz irtibat ofisi ve yaptığımız bilgilendirme toplantılarıyla özel sektörümüzün önünü açmayı amaçladık. Neticesinde ilk sipariş de alındı. Bu, dev pazar için ilk adım. Önümüzdeki süreçte çok sayıda Türk firmasının daha büyük paylar alacağına inanıyorum. İnovasyon ve yüksek teknoloji ekonomimizi büyütmede en büyük unsur olacak" dedi.