Basketbolda ilk finalist Fenerbahçe Doğuş

Fenerbahçe Doğuş finalde, Anadolu Efes - TOFAŞ serisinde tur atlayan takımla karşılaşacak. Karşılaşmanın başlamasıyla basketler de peş peşe gelmeye başladı.

Fenerbahçe Doğuş'ta Ali Muhammed, Melih ve Ahmet'in basketlerine Banvit, Caloiaro, Rautins ve Kulig ile cevap verdi. İlk 5 dakikaya Fenerbahçe Doğuş 15-10 önde girdi. İkinci periyot Kulig'in üçlük basketiyle başladı: 19-27. 17'nci dakikada Fenerbahçe Doğuş taraftarlarının küfürlü tezahüratları nedeniyle anons yapıldı ve oyun bir süre durdu.

Yeniden başlayan oyunda Sloukas, Guduric ve Can Altıntığ'ın karşılıklı basketleriyle geçen son 2 dakika sonunda devreyi Fenerbahçe Doğuş 48-30 galip bitirdi. 18 sayılık farkın getirdiği rahatlıkla oyuna başlayan konuk ekip periyoda Ahmet'in pota altı basketiyle başladı. Banvit'in ilk sayısı da Kulig'in üç sayılık basketiyle geldi: 33-52.

Basketbolda ilk finalist Fenerbahçe Doğuş

FENERBAHÇE FİNALE KALDI

Üçüncü periyodun bitimine 3.41 dakika kala 4 Türk oyuncusunu parkeye süren Banvit, Rıdvan'ın basketinden sonra son hücumdan boş dönünce periyodu Fenerbahçe Doğuş 64-50 önde bitirdi. Final periyoduna Banvit 5 Türk oyuncusuyla oyuna başladı ve genç Şehmuz'un smaç basketi büyük alkış aldı.

Mola sonrası ilk hücumlardan Banvit'in boş dönmesini konuk ekip değerlendiremeyince Banvit, Caloiaro ile değerlendirdi: 54-68. Karşılaşmanın bitimine 6 dakika kala Kulig ile geriden gelen Banvit sert savunmasıyla Fenerbahçe Doğuş'a sayı imkanı vermedi.

Basketbolda ilk finalist Fenerbahçe Doğuş

Mola sonrası Banvit, Taylor ile döndü. Bu dakikalarda skor bulmakta zorlanan ve 2 dakika skor üretemeyen Fenerbahçe Doğuş bitime 3.33 dakika kala Ahmet Düverioğlu ile skor üretti: 65-76. Son dakikalarda karşılıklı basketlerle zevkli ve heyecanlı geçen karşılaşmayı kazanan Fenerbahçe Doğuş finale kaldı.