Batı Şeria'dan Filistin'e destek protestosu

Ramallah, El-Halil, Tulkerem ve Nablus'ta düzenlenen gösterilerde İsrail'in "idari tutuklama" uygulamasını protesto etmek için açlık grevi yapan Filistinli tutukluların durumunun hayati tehlike arzettiği belirtilerek, duruma acil müdahale edilmesi çağrısında bulunuldu.

Batı Şeria'dan Filistin'e destek protestosu

ACİL MÜDAHALE TALEBİNDE BULUNDULAR

Ramallah'taki Uluslararası Kızılhaç Binası önünde toplanan onlarca kişi, İsrail'in "idari tutuklama" uygulamasına son vermesi için uluslararası alanda acil müdahale talebinde bulundu. Filistin Esir İşleri Yüksek Kurulu Koordinatörü Emin Şuman, burada yaptığı konuşmada, "İsrailhapishanelerindeki Filistinliler, idari tutuklamaların sona ermesi ve bu konudaki protestolarını sürdürme konusunda ısrarlı" dedi.

Açlık grevinin 41'inci gününde Filistinli tutukluların sağlık durumlarının kötüleştiğini ve durumlarının hayati tehlike arzettiğini vurgulayan Şuman, acil müdahale çağrısı yaptı.

DESTEK EYLEMİ DÜZENLENDİ

Batı Şeria'nn El-Halil kentinde düzenlenen destek gösterisine yüzlerce kişi katılırken, Nablus'ta esirlerle dayanışma çadırı önünde toplanan Filistinliler, taşıdıkları pankartlarla açlık grevi yapan tutuklulara destek verdiklerini ifade etti. Tulkerem'de de Filistin bayrakları ve tutukluların resimlerini taşıyan motosikletli eylemciler açlık grevi yapan Filistinli tutuklulara destek eylemi düzenledi. İsrail hapishanelerindeki bir grup Filistinli tutuklu, "idari tutuklama politikasını protesto" etmek amacıyla 24 Nisan'dan bu yana açlık grevi yapıyor.

İsrail istihbaratı, gizli güvenlik bilgilerine dayanarak "idari tutuklama" adı altında Filistinlileri 1 ila 6 ay arasında alıkoyabiliyor. Tutuklunun İsrail güvenliği için tehlike teşkil ettiğine karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bulunmadan tutukluluk süresini 5 seneye kadar uzatabiliyor.