Baydemir'den AK Parti'nin Kürt vekillerine: İstifa edin

Baydemir'den AK Parti'nin Kürt vekillerine: İstifa edin

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Van'da düzenlenen ve Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da gözaltına alındığı "KCK" operasyonuna ilişkin değerlendirme yaptı.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ BİR HUKUK DEVLETİ DEĞİLDİR

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ile birlikte, "KCK" operasyonunda gözaltına alınan ve Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da aralarında olduğu şüphelilerin savcılık sorgusunu takip etti. İkili, daha sonra adliye çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Baydemir, "Çok açık ve net söylüyorum. 1993 Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. Yaşamım boyunca da hukukun üstünlüğüne, insan haklarına ve özgürlüğe inanan bir insanım. Bugün bir kez daha gördüm ki bu ülkede hukuk diye bir şey yok. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bir hukuk devleti değildir" diye konuştu.

KÜRT HALKI YÜZÜNÜZE TÜKÜRÜR

"Biz sömürülen toplumun evlatları ve seçilmişleri olarak AK Parti faşizminin şu anda karşısında direnen yegane insanlarız" diyen Baydemir, "Bütün Kürt kökenli AK Parti milletvekillerine çağrımdır: Bu saatten sonra ya AK Parti'den istifa edip halkınızın arasına gelirsiniz, ya da Kürt halkı sizi gördüğü her yerde yüzünüze tükürme hakkına sahiptir" ifadelerini kullandı.

VAN'IN 2. DEPREME İHTİYACI YOK

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ise, "Van'ın depremden sonra ikinci bir deprem yaşamaya ihtiyacı yoktur. Van'ın tadilata, tamirata ve katkıya ihtiyacı var. İş başında, halkına ciddi hizmetler sunan bir belediye başkanının içeride olması, hiç kimsenin yararına değildir. Halkın buna ihtiyacı vardır. Bir an önce hem bunların halka hizmet sunmaları için serbest kalmaları gerekir" dedi.