Bayrampaşa Cezaevi'nin kötü imajı dönüşüyor
AA

BAYRAMPAŞA

Türk adalet sistemine 41 yıl hizmet verdikten sonra, 2008'de, "tutuklu ve hükümlülerin yeni inşa edilen modern cezaevlerine taşınmasını'' amaçlayan çalışmalar kapsamında kapatılan Bayrampaşa Cezaevi, kültür alanına dönüşmek için gün sayıyor. Cezaevinin önce kapatılıp, daha sonra yıkılmasının ardından, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde Bayrampaşa eski cezaevi çevresinde kentsel dönüşümün hayata geçmesine ilişkin teklif onaylandı. Buna göre, cezaevinin yerine cami, kültür merkezi, hastane ve okul yapılacak. Böylece Bayrampaşa'nın bu imajından sıyrılması umuluyor.

"İLÇENİN İMAJI DEĞİŞECEK"

Cezaeviyle bütünleşen mazisinden kurtulmak için gün sayan ilçe, şu sıralar yeni başlayacak projelerin bir an önce hayata geçirilmesinin heyecanını yaşıyor. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, "Bayrampaşa deyince, "cezaevinin olduğu yer' derlerdi. Artık cezaevi buradan taşındı. Burada güzel bir kentsel dönüşüm projesi yapılacak. Projenin uygulaması bitti. Kısa sürede burada konutlar, cami, kültür merkezi, 5 bin araçlık otopark, çok modern, içinde onkoloji servisi, diyaliz merkezi olan 300 yataklı bir devlet hastanesi, 2 okul, 2 ofis kulesi, bir butik otel olacak. Metro istasyonu buraya gelecek" dedi.

"KÜLTÜRLE ANILACAK"

Aydıner, dönüşümle Bayrampaşa'nın bu imajından kurtulacağını aktararak, "Burada 2 bin 200'ün üzerinde konut olacak ve bunlar satılmayacak. Proje içindeki dükkanların satışıyla mevcut binalar yapılacak ve bir mahallenin 4 adası buraya taşınacak. Boşaltılan binaların tamamı yıkılacak ve onların altındaki adacıklar yeni yapılmakta olan binalara yerleştirilecek. Böylece bir mahalle tamamen yenilenmiş olacak. Bu yeni yapılaşmayla artık ilçemiz modern, kültürle anılan bir imaja sahip olacak" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)