BBC'nin İstanbul'daki yalan haberi
İHA

İngiliz medya kuruluşu BBC’de yayınlanan “Sex in Strange Places” isimli belgeselde; Suriyeli 'Fatma' isimli kadının Halep'ten kaçarak, Türkiye'ye geldiği ve kızının DAEŞ tarafından kaçırıldığı iddia edildi.

Belgeseli sunan Stacey Dooley, Fatma'nın, Aksaray'da dilencilik yaptığını ancak geçinmek için yeteri kadar para kazanamadığı için bedenini satmak zorunda kaldığını savunmuştu. Ancak BBC Tree kanalında yayınlanan belgeselin, kurgu olduğu ortaya çıktı.

BBC'nin İstanbul'daki yalan haberi

HARRAN'LI DİLENCİ ÇIKTI

Belgesele konu olan 'Fatma'nın Urfa Harran'lı olduğu ve yaz aylarında İstanbul'a gelerek dilencilik yaptığı öğrenildi.

BELGESELİ KALDIRMAK ZORUNDA KALDILAR

Bunun üzerine İngiliz yayın kuruluşu, belgeseli yayınlamakta olduğu tüm platformlardan kaldırdı.

İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin yalanını ortaya çıkaran Vakıflar Çarşısı esnaflarından Veysel Gül, yaşananları anlattı.

BBC'nin İstanbul'daki yalan haberi

ÇARŞI ESNAFI BBC'NİN KURGUSUNU ANLATTI

5 yaşından beri çarşıda çalıştığını belirten Gül, "BBC’ye konu olan kadının kendisi aslen Urfa Harranlıdır. 20 yıldır bu civarda esnaflık yaptığım için kendisini iyi tanıyorum. Her Ramazan ayında camimizdeki iftar yemeklerine gelir. BBC ona bir miktar para verip, caminin önünde dilendirmeye çalıştılar biz de buna izin vermedik. 50 yaşlarında Arapça, Türkçe ve Kürtçe bilen bir kadındır. O kadını tanıdığımız için çekim yapmalarına izin vermedik ve aramızda bir tartışma oldu. Onların amacı ülkeyi tamamen kötülemek, bizleri küçük düşürmek istiyorlar. Bir vatansever olarak bu duruma kesinlikle müsaade etmedim. 6 ay gelen mevsimlik dilencilerden bu Fatma isimli kişi. Kış geldiklerinde bunun gibi gelen dilenciler memleketlerine dönüyorlar. Aksaray’da köprü kenarlarında kendisini dilenirken defalarca gördüm” ifadelerini kullandı.

Günün önemli gelişmeleri VİDEO

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)