BBP'de sürpriz istifa

BBP'de sürpriz istifa

Partiden istifa eden Yalçın Topçu, şu açıklamayı yaptı:

"Kamuoyunun bildiği gibi 12 Haziran 2011 Genel Seçimleri öncesi 'şayet yüzde 10 oy alamazsam genel başkanlık görevinden istifa ederim' diye deklare ederek seçim sonuçlarının açıklandığı gece; ilkelerime, partime ve de milletime olan sorumluluğun gereğini yerine getirerek istifa ettim. İstifa etmenin de bir erdem olduğuna vurgu yapmaya çalıştım.

Bugün gelinen siyasi atmosferde milli irade ve demokratik usullerin rafa kaldırıldığı, herkesin bel altı vuruş yaptığı bir ilkesizlik ortamını büyük bir hayal kırıklığı ve üzüntü içinde takip ediyorum.

Özellikle son zamanlarda vefanın, dostluğun devleti ebed, milleti esas alan anlayışın hiçe sayıldığı bir siyaset biçimini de tasvip etmiyorum. Bu sebeplerle Büyük Birlik Partisi yönetimi siyasi birlikteliğimin sona erdiğini beyan ediyor, Büyük Birlik Partisi üyeliğinden istifa ediyorum. Kamuoyunun ilgisi ve takdirine arz ederim."

BAŞKA BİR PARTİYE KATILMAYACAK

Kulislerde Topçu'nun AK Parti'ye geçebileceği iddiaları ortaya atılmıştı. Ancak, Yalçın Topçu, başka bir partiye katılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını, hakkında ortaya atılan ve atılacak iddiaların gerçek dışı olduğunu da kaydetti.