BCC nedir
ensonhaber.com

Günlük hayatımızda, gerek işimizle alakalı gerekse kişisel olarak mail gönderip alıyoruz.  Ancak bir maili birden fazla e-posta adresine göndermek zorunda kaldığımızda ise bazı gizlilik problemleri ile karşılaşabiliyoruz.

İşte tam da burada mail servislerinin kullanıcılara sunduğu BCC özelliği devreye giriyor. Bu özelliğin ne işe yaradığını ise şimdi bir örnekle açıklayalım.

Diyelim ki herhangi bir maili 5 farklı e-posta adresine göndereceksiniz. Eğer 'Kime' kısmına bu mail adreslerini yazar ve gönderirseniz, maili alan herkes; kendisiyle birlikte maili başka kimlere gönderdiğinizi de görür.

Yani eğer mail adreslerini aşağıdaki gibi 'Kime' kısmına yazarsanız;

bcc

Gönderdiğiniz kişiler, maili alan diğer e-posta adreslerini de bu şekilde görebilir.

bcc nedir

BCC işte tam da burada devreye giriyor. Eğer maili gönderdiğiniz kişilerin, gönderdiğiniz diğer e-posta adreslerini görmesini istemiyorsanız, göndereceğiniz e-posta adreslerini BCC kısmına girmeniz gerekiyor.

Şimdi toplu e-posta adreslerini BCC kısmına girelim ve gönderelim.

bcc

Artık maili gönderdiğiniz kişiler, o maili gönderdiğiniz diğer kullanıcıların e-posta adreslerini göremez.

bcc-nedir

Toparlayacak olursak, normal şartlarda Kime kısmına birden fazla mail adresi yazarsak, maili gönderdiğimiz alıcılar bu mailin kendisine ve ekstradan hangi mail adreslerine gönderildiğini görme şansına sahip olacaktır.

Oysa BCC alanına yazılan mail adresleri, alıcı tarafından görüntülenemeyecektir. Bu nedenle BCC kısmı daha çok bir mail’i çoklu kişilere göndermek isteyip mail adreslerini diğer alıcılarla paylaşmak istenilmemesi durumunda tercih edilmektedir.

BCC nedirBCC nedir

BCC nedir

BCC nedirBCC nedirBCC nedirBCC nedirBCC nedirBCC nedir

BCC nedir

BCC nedir

BCC nedirBCC nedirBCC nedir

BCC nedir

BCC nedir

BCC nedir

BCC nedirBCC nedir

BCC nedirBCC nedirBCC nedirBCC nedirBCC nedirBCC nedirBCC nedirBCC nedirBCC nedir