BDP'li vekil Canan'ın Türk bayrağı hassasiyeti

BDP'li vekil Canan'ın Türk bayrağı hassasiyeti

Geçtiğimiz gün "Kürt olduğumu yıllarca söyleyemedim" diyerek gündeme gelen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Riyad'dan Abu Dhabi'ye geçerken gazetecilere yaptığı açıklamada, BDP Milletvekili Esat Canan'ın Türk bayrağı hassasiyetini anlattı. Hakkari Milletvekili Esat Canan'ın otelde Türk heyeti olmasına rağmen Türk bayrağının bulunmadığını fark ederek, otel yöneticilerine kızdığını ve Türk bayrağı taktırdığını söyleyen Çağlayan, Canan'ı gazetecilere alkışlattı.

"ALLAH BİRLİĞİMİZİ BOZMASIN"

Çağlayan, Riyad'daki resmi temaslarının ardından Abu Dhabi'ye geçerken uçakta Türk işadamlarına hitap etti. Heyette AK Parti, CHP, MHP ve BDP milletvekillerinin de bulunduğuna dikkati çekerek, ”Bakın hepimiz Türkiye için çalışıyoruz, Allah bu birlik beraberliğimizi bozmasın” dedi.

BDP'li vekil Canan'ın Türk bayrağı hassasiyeti

"HEPİMİZ TÜRKİYE'NİN ÇIKARINI DÜŞÜNÜYORUZ"

Kendisinin de bir Kürt olmasına rağmen yıllardır Türkiye milliyetçiliğini savunduğunu vurgulayan Çağlayan, ”Sayın Canan, otelin önünde bulunan direklerde Türk bayrağının bulunmadığını görerek, yöneticilere kızmış ve derhal Türk bayrağının da çekilmesini istemiştir. Üstelik her geldiğimde bayrağı göreceğim diyerek de uyarmıştır. Görüldüğü gibi hepimiz de Türkiye'yi, Türkiye'nin iyiliğini, çıkarını düşünüyoruz. Allah bu birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın” diye konuştu. Bakan, uçaktayken de konuyu anonsla bildirip, heyete Canan'ı alkışlattı.

BDP'Lİ VEKİL: "PKK'YI DAĞDAN İNDİRECEĞİZ"

BDP'li vekil, gazetecilerle sohbeti sırasında ise "PKK'yı dağdan indireceğiz." dedi. Canan, İmralı tutanaklarının yayınlanmasının da, sürece yönelik bir sabotaj olduğunu dile getirdi.