Beşir Atalay'ın açıklamaları

beşir

Başbakan Yardımcısı ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, 7 Haziran'da yapılacak seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Teşkilat mensuplarına aday adayı olmak için istifa etmemelerini söyleyen Atalay konuşmasına şöyle devam etti; "Adaylar merkez yoklamasıyla belirlenecek. Teşkilat mensupları aday adayı olmak için istifa etmesinler. Özel aidat olarak erkek adaylardan 5 bin kadın adaylardan 2 bin 500 lira alınacak, engellilerden özel aidat alınmayacak."

Beşir Atalay açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

HAKAN FİDAN ADAYLIĞI

Hakan Fidan'ın milletvekilliği ile ilgili soruyu yanıtlayan Beşir Atalay, "Benim bildiğim bir konu değil. Sayın cumhurbaşkanımız ve başbakanımız paylaşmışlar. Ben doğrusu o konuda bir şey söyleyemeyeceğim." diye konuştu.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Beşir Atalay gazetecinin sorduğu, "Başkanlık sistemi konusunda tam bir mutabakat var mı? AK Parti'nin seçim beyannamesinde böyle bir çalışma var mı?" sorusunu şöyle yanıtladı, "Bu konu yeni değil. Bizim henüz seçim beyannamemiz oluşturuluyor. Biz çalışanlar basına bilgi vermeyiz. Seçim beyannamesiyle ilgili şu an hazırladığımız bir taslak oluşmadı. Seçim beyannamesini genel başkan açıklayacaktır."

Beşir Atalay'ın açıklamaları

BANK ASYA KONUSU

Beşir Atalay Cemaat'in bankası Bank Asya ile ilgili gelen bir soruyu da yanıtladı. Atalay, Bank Asya ile ilgili, "Bu geniş bir konu. Ekonomiden sorumlu arkadaşlarımız daha geniş açıklayabilir. Türkiye’de bankacılık sistemine çok ciddi bir denetim getirildi bizim dönemimizde. Kriz yıllarında çok sayıda bankanın batması vatandaşların mağdur olması ve ekonomiyle ilgili büyük bir çöküntüydü.

Ak Parti döneminde BDDK kuruldu. Bütün hepsi bankalar hem iyi yürüsün hem de vatandaş mağdur olmasın diye yapıldı. Yani orada bir risk varsa bu tür tedbirler alınır. Bank Asya konusu yeni gündemde değil. Siyasi bir etkilenmeyle olsaydı çok önceleri olurdu. Bankaların kendi yürüyüşü değerlendirildi herhalde ve o risk aşamasına geldiği için oradaki mevduat sahiplerini korumak açısından bu yapılmıştır. Bu teknik bir konudur." dedi.