Beşir Atalay'ın son deprem açıklaması

Beşir Atalay'ın son deprem açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Afet Yönetimi'nden sorumlu isim Beşir Atalay Van'daki kriz merkezinden açıklama yaptı. Atalay 239 vatandaşın depremde hayatını kaybettiğini açıklarken bölgede ulaşılmayan köy kalmadığını ifade etti.

İşte Beşir Atalay'ın kriz merkezindeki o açıklaması

Köylerimizde bina hasarı fazla ama gündüz olduğu için vatandaşlarımızın sağlığı açısından oldukça elverişli bir durum var. Yeterince çadır buraya ulaşmıştır. Erciş'te 5 bin çadır dağıtıldı. Toplam 7 bin çadır dağıtıldı. Çadır, ısıtıcı ve battaniye bugün itibariyle hiç bir eksik kalmayacak. Evi sağlam olanlar dahi evlerine giremedikleri için çadır almak istiyorlar.

TÜRKİYE ARTIK ACİZ KALMIYOR

Devletin bütün imkanlarını buraya taşıyan bir çalışma yürütüyoruz. Türkiye bu gibi durumlarda artık aciz kalmıyoruz. İlgili bakanlarımız ve müsteşarlarımıza görev dağılımı yaparak krize anında müdahale ettik.

Okullar ve üniversiteler dahil bir haftalık tatil talimatı var başbakanımızın. Girilmeyecek bina tesbitleri de burada çalışmalar kapsamında yapılacak.

Buraya Ankara, İstanbul ve İzmir'den çok sayıda uçak geldi.

ELEKTRİK VERİLMEYE BAŞLANDI

Enerji konusunda şu anda Van merkezinin yüzde 90'ına elektrik veriliyor. 29 köyümüzde elektrik yok. Çalışmalar yürütülüyor. Erciş'te ise şehrin yüzde 40'ına elektirk veriliyor akşama kadar tamamına elektirk vermeyi planlıyoruz. Su sıkıntımız yok.

Hepimiz buradayız ve bunu paylaşıyoruz. İran ve Azerbaycan dışında yardımını kabul ettiğimiz ülke yok. Bu konuda Dışişleri Bakanı'mız gerekli irtibatı sağlıyor. Sizlere yine gerektiğinde bilgi vereceğiz. Sağlıklı ve doğru bilgiyi biz size vereceğiz.

RAKAMLARLA KURTARMA ÇALIŞMALARI

Sevk edilen arama kurtarma personeli 2318. İş makinası ve diğer araç sayısı 355. Ambulans 200, 6 adet ambulans helikopterimiz ve 2 adet ambulans uçağımız var. Askeri uçaklarımız var

Beşir Atalay'dan sonra kriz masasında bilgi veren bir diğer isim Sağlık Bakanı Recep Akdağ oldu. Akdağ hiç bir hastanede önemli bir hasar olmadığını açıkladı.