Bill Gates'in muhteşem evi

78.9 milyar dolarlık servetiyle yaşayan en zengin kişi olan Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates'in muhteşem bir evi var.

Bill Gates'in muhteşem evi

7 YILDA İNŞA EDİLDİ

Medina, Washington'da bulunan ev, 7 yılda inşa edilmiş ve 63 milyon dolara mal olmuş. Gates, "Citizen Kane"in ana karakteri Charles Foster Kane'in filmdeki evinden esinlenerek malikanesine "Xanadu 2.0." ismini vermiş.

Bill Gates'in muhteşem evi

5 bin metrekarelik bir alan üzerine oturtulan ev, ileri teknoloji harikaları ile dolu. Gates, araziyi 1988 yılında 2 milyon dolara satın almıştı. Ayrıca her yıl 1 milyon dolara yakın emlak vergisi ödüyor.

300 İŞÇİ İNŞA ETTİ

100'ü elektrikçi olmak üzere 300 işçinin inşa ettiği evin yapımında 500 yıllık köknar ağaçları kullanılmış.

Bill Gates'in muhteşem evi

AYARLAR DEĞİŞİYOR

Gelen misafirlere evdeki tüm sensörlerle etkileşim içinde olan bir cihaz veriliyor. Misafirler, sıcaklık ve ışıklandırma tercihlerini bu cihaza giriyorlar; böylece onlar evin içinde hareket ettikçe ayarlar istedikleri biçimde değişiyor. Duvar kağıdının arkasına gizlenmiş hoparlörlerden yayılan müzik de misafirleri odadan odaya takip ediyor.

Bill Gates'in muhteşem evi

80 BİN DOLAR DEĞERİNDE BİLGİSAYAR EKRANLARI BULUNUYOR

Xanadu 2.0, ısıyı daha verimli şekilde ayarlayabilmek için doğal çevrenin içine inşa edilmiş. Evde toplam 80.000 dolar değerinde bilgisayar ekranları bulunuyor. 150.000 dolar değerinde cihazlarda saklanan resim ve fotoğrafları istediğiniz ekrana yansıtabiliyorsunuz.

Bill Gates'in muhteşem evi

YÜZEREK TERASA ÇIKILIYOR

Havuz, fotoğrafta görülen 362 m²lik kahverengi binanın içinde yer alıyor. Cam bir duvarın altından yüzerek terasa çıkmak mümkün. Binada aynı zamanda 4 adet duşun ve 2 banyonun bulunduğu bir soyunma odası da mevcut.

Bill Gates'in muhteşem evi