Bill Gates'in servetini 1 günlüğüne geçen adam
ensonhaber.com

ortega

Amerikan ekonomi dergisi Forbes'un gerçek zamanlı servet takibi endeksine göre, dünyanın en zengini koltuğuna, Zara'nın da sahibi olan İspanyol tekstil devi Inditex'in patronu Amancio Ortega oturdu.

SADECE 24 SAAT SÜRDÜ

Çok fazla fotoğraf çektirmemesi nedeniyle 'gizemli patron' olarak bilinen Ortega'nın anlık listede birinci sıraya gelmesinin ardından, aralarında Türkiye'de en çok Zara markasıyla bilinen İspanyol tekstil devi Inditex'in borsadaki hisseleri tarihinin en yüksek seviyesine çıktı. Gizemli patronun bu yükselişi sadece 24 saat sürdü.

Bill Gates'in servetini 1 günlüğüne geçen adam

BİLL GATES ZİRVEYİ GERİ ALDI

Microsoft’un patronu Bill Gates, 24 saat sonra zirveyi geri aldı. Bill Gates dün akşam saatlerinde Microsoft hisselerinin yükselmesiyle servetini tekrar 79 milyar doların üzerine taşıyarak dünyanın en zengin adamı oldu.

ORTEGA'NIN ZİRVEYE YOLCULUĞU

İspanya'nın güneyindeki Galisya bölgesinin Coruna kentinde 1975 yılında Zara firmasını kurarak tekstil sektörüne giren Amancio Ortega, sıfırdan başladığı işi kısa sürede büyüterek 1984 yılında ilk lojistik merkezini açtı.

Bill Gates'in servetini 1 günlüğüne geçen adam

Şirketini 2001 yılında borsaya sokan Ortega, şimdiye kat hisselerini 11 kattan fazla artırdı. Zara'nın dışında, Massimo Dutti, Bershka, Oysho, Stradivarius, Zara Home, Uterqüe, Pull and Bear firmalarını bünyesinde bulunduran İnditex, mevcut durumda 88 ülkede 6 bin 700'den fazla mağazaya sahip ve140 binden fazla kişiye istihdam sağlıyor.