Binali Yıldırım'dan Hollanda seçimleri değerlendirmesi
ensonhaber.com

Başbakan Binali Yıldırım, Hollanda seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmesinde, Türkiye'nin bu seçimlere "ayar verdiğini" belirterek, bir müddet daha Avrupa'da ırkçılığı frenlediğini söyledi.

"IRKÇILIĞI AVRUPA'DA FRENLEDİ"

Referandum kampanyası kapsamında Çankırı'da halka hitap eden Yıldırım, Hollanda'da dün yapılan seçimlere ilişkin ilk değerlendirmesinde, "Bakın sonuçlara, Türkiye Hollanda seçimlerine ayar verdi, bir müddet daha ırkçılığı Avrupa'da frenledi." dedi.

Binali Yıldırım'dan Hollanda seçimleri değerlendirmesi

RUTTE KAZANDI AB NEFES ALDI

Hollanda'da Başbakan Mark Rutte'nin merkez sağ partisi dün gerçekleşen seçimlerde aşırı sağcı ve İslam karşıtı Geert Wilders'e karşı sağlam bir zafer kazanırken, seçim sonuçları aşırı sağ ve milliyetçilik dalgası ile karşı karşıya olan bazı AB ülkelerine de nefes alma fırsatı verdi.

Binali Yıldırım'dan Hollanda seçimleri değerlendirmesi VİDEO

NELER YAŞANMIŞTI?

Hollanda'nın geçen hafta sonunda bu ülkeye gidecek Çavuşoğlu'nun uçuş iznini iptal etmesinin ardından kara yolu ile Almanya'ya giden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Rotterdam'daki Türk konsolosluğuna girmesine izin vermemesi ve polis eşliğinde ülkeden çıkarması iki ülke arasında krize neden olmuştu.

Yıldırım konuşmasında Almanya ve Hollanda gibi ülkelerin Türk siyasetçilerin bu ülkelere ziyaretlerine yönelik engellemeleri değerlendirirken "Avrupa yapılanları unutmasın, gerektiği zaman gerekli karşılıklar verilmeye devam edilecek." dedi.