Binali Yıldırım: Hayırlı olsun
AA

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İstanbul için seçim kararını açıkladı.

31 Mart Yerel seçimleri öncesinde AK Parti adayı Binali Yıldırım ile CHP adayı Ekrem İmamoğlu, kıyasıya bir seçim mücadelesi vermişti.

YSK'nın İstanbul seçimlerinini yenileyeceğini duyurması sonrası gözler, adayların ilk açıklamalarına çevrildi.

"HAYIRLI OLSUN"

AK Parti İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım, YSK kararı sonrası hayırlı olsun temennisinde bulundu. Yıldırım, Twitter üzerinden, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin tekrarlanacağı yönünde YSK kararı kamuoyuna duyuruldu. YSK‘nın resmi açıklamasından sonra kapsamlı bir değerlendirme yapacağım. Karar İstanbul’umuz için hayırlı ve güzel sonuçlara vesile olsun inşallah." yorumunda bulundu.

Binali Yıldırım: Hayırlı olsun

BİNALİ YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA

Binali Yıldırım İstanbu seçimlerinin yenilenmesine ilişkin değerlendirmeleri için kameralar karşısına geçti. Yıldırım "Seçimin patronu olan YSK kararını vermiştir.Kararın hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Yıldırım "Bu karar 31 Mart'ta yapılan seçimlerin tekrar edilmesi. Peki seçimler YSK'ya neden gitti. Seçimler sonrasında tespit ettiğimiz bazı usülsuzlükler ve şaibeler dolayısıyla hukukun verdiği bütün süreçleri partimiz takip etti. İlçe, il seçim kurullarındaki süreçler tamamlandı. Ve nihayet YSK'ya getirildi. YSK gerekli çalışmaları, araştırmaları yapıyordu. Bugün elde edilen rapor görüşüldü ve seçimlerin yenilenmesine karar verildi. YSK'nın yazılı kararı resmi açıklaması henüz yayınlanmadı. Gerekçelerin ne o lduğunu şu an bilmiyoruz. Açıklama yapmak doğru olmaz. Tekrar edilecek seçimleri 23 Haziran tarihinde yapılacak. İstanbul için İstanbullular için hayırlı uğurlu olsun. Türkiye bir hukuk devleti, hukukun içerisinde seçimin patronu olan YSK kararını vermiştir." dedi.

ADAYLIK AÇIKLAMASI

Yıldırım, seçimlerin tekrarlanmasında yeniden aday olup olmayacağına yönelik tartışmalara da açıklık getirdi.

Binali Yıldırım, "Değerli arkadaşlar seçimlerin tekrarınnın anlamı şudur: Aynı seçim listeleri ve aynı adaylarla seçime gidilmesidir. Bunun istisnası ölüm ve istifadır. Siyasi yanı da şudur; Biz başından beri İstanbul'a hizmet etmek için bir yola girdik. Bu kararımız seçimlerde de aynı olacak. İstanbul'a en güzel hizmeti yapmak için elimizden geleni yapacağız." dedi.

Binali Yıldırım'dan açıklama VİDEO

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)