Bingöl'de polislere silahlı saldırı: 2 polis şehit oldu

Saldırıda Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Komiser Hüseyin Hatipoğlu şehit olurken, Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ağır yaralı olarak kurtuldu. Koruması Oğur Atlı da yaralandı.

Bingöl'de polislere silahlı saldırı: 2 polis şehit oldu İZLE

OTOMOBİLDEN ATEŞ AÇILDI

Olay bugün saat 21.30 sıralarında kent merkezindeki Cenk Caddesi üzerinde meydana geldi. Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, beraberinde emniyet görevlileri ile birlikte Kobani'ye düzenenlenen saldırılara tepki gösteren protestocuların tahrip ettiği işyerlerde inceleme yaparken, silahlı saldırı düzenlendi. Bir otomobilden otomatik silahlarla açılan ateş sonucu kurşunların isabet ettiği Emniyet Müdürü Ürker ile koruma polisi Uğur Atlı yaralandı, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile koruması Komiser Hüseyin Hatipoğlu şehit oldu.

Saldırganlar aynı araçla olay yerinden kaçarken, yaralılar Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Emniyet Müdürü Ürker'in hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Bingöl'de polislere silahlı saldırı: 2 polis şehit olduBingöl'de şehit olan Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu

GAZİANTEP'TE ÇATIŞMA: 3 ÖLÜ

Gaziantep'te, IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etme bahanesiyle toplanan grup ile karşıt görüşlü kişiler arasında silahlı çatışma çıktı. Birçok noktada tabanca ile tüfeklerin de kullanıldığı olaylarda 4 kişi öldü, 1'i polis 20'nin üzerinde de yaralı var.

DİYARBAKIR'DA 5 TERÖRİST YAKALANDI

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde düzenlenen operasyonda, eylem hazırlığında olduğu tespit edilen 7 teröristten 5'i yaralı ele geçirildi, yaralanan diğer 2 terörist olay yerinden kaçtı.

MERSİN VE OKMEYDANI'NDA POLİSLERE ATEŞ AÇILDI

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde düzenlenen Kobani’ye destek eyleminde, açılan ateş ve taşlama sonucu 1’i ağır olmak üzere 2’si polis 4 kişi yaralandı.

Okmeydanı'nda, IŞİD'in Kobani kuşatmasını protesto etmek için toplanan grup, polise havai fişek, taş ve molotof kokteyli attı. Polis de gruba biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti. Olaylar sırasında, bir göstericinin elinde bulunan silahla polislere doğru tek el ateş ettiği görüldü.