Ahmet Sever kimdir

Ahmet Sever kimdir

Ahmet Sever 1960 yılında Konya’da doğdu. Brüksel Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olan Sever, 1983-1998 yılları arasında Milliyet gazetesi Brüksel muhabirliği ve temsilciliğini yaptı. Mehmet Ali Birand’ın 32. Gün ekibinde yer alan Sever, BBC Köln ve Almanya’nın Sesi radyolarında da çalıştı. 1998 yılında Türkiye’ye dönerek Milliyet ve CNNTÜRK’te haber müdürü olarak görev yapan Sever, CNNTÜRK ve TRT’de Avrupa Birliği üzerine programlar gerçekleştirdi.

CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN BASIN BAŞDANIŞMANI

7 yıl boyunca Cumhurbaşkanı Gül’ün basın başdanışmanı olan Sever, evli ve ikiz çocuk babasıdır. Cumhurbaşkanı Gül, Sever'i, 18 yıl Çankaya Köşkü'nün basınla ilişkilerini yürüten Metin Yalman'ın istifasıyla boşalan Medya, İletişim ve Halkla İlişkiler Başmüşavirliği görevine atadı. 2003 yılı Ocak ayında başbakanlığı döneminde Abdullah Gül’ün basın ve iletişimden sorumlu başdanışmanlığı görevinde de bulunan Sever, 2004-2007 yıllarında Gül’e bağlı Avrupa Birliği İletişim Grubu başkanlığını yürüttü.

'ABDULLAH GÜL İLE 12 YIL' KİTABI

2015 yılında Ahmet Sever, Abdullah Gül ile 12 yıl isimli kitabı ile tartışma yarattı. Aydın Doğan'ın Doğan Medya grubuna ait olan Doğan Kitap'tan çıkan kitap 2015 Genel Seçimlerinden sonra, Abdullah Gül'ün okuyup onaylaması ile piyasaya çıktı.

KİTABI HAKKINDA ELEŞTİRİLER

2015 yılında 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başdanışmanı Ahmet Sever’in ''kitabı baştan sona okudu, bazı düzeltmeler yaptı'' dediği ve piyasaya çıkan “Abdullah Gül ile 12 yıl” başlıklı kitabı hakkında ilk açıklama da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan geldi. Taner Yıldız "Ayrıca her iki Cumhurbaşkanımızın da üslubu danışmanları vasıtasıyla verecekleri mesaj yerine kendi aralarında konuşmalarıyla gerçekleşmektedir. Tabi ki mizaçlar üsluplar farklı olabilir ama esasında davaya olan ve ülkeye olan bağlılıkları ön plandadır. O yüzden böyle bir kitabın bu şekliyle üslubun esasının daha önüne geçecek şekilde yayınlanmış olması da enteresandır." cümleleriyle kitapta anlatılanlar hakkındaki eleştirisini belirtti.

BENİM BOMBALARLA İŞİM OLMAZ

2015 yılında CNNTürk'te Mirgün Cabas'ın sorularını yanıtlayan Ahmet Sever, AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın, "Kitapla partimize bir el bombası atmak istediğini görüyoruz" şeklindeki sözlerine verdiği yanıtla gündeme geldi. Sever, "Benim bombalarla işim olmaz. Bir kitabı bombayla özdeşleştirmek bana çok ters gelen bir şey. Bombayla kitabı, bir benzetme olarak bile birlikte kullanmak çok yakışıksız bir şey bana göre" dedi.